GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter Úr! Lehet, hogy az életmentésnél ez a helyzet, és önnek igaza van abban, hogy rendkívül súlyos, életveszélyes helyzetben azonnal beavatkoznak.
A gond azonban az, hogy a pontozásos rendszer nem vált be. A pontozásos rendszer rossz. Gyakorlatilag a különböző műtétek kapnak egy bizonyos pontszámot, s utána a betegnek szinte azonnal el kell hagynia a kórházat, mert ez a pontozásos finanszírozási rendszer nem készteti arra a kórházigazgatót, hogy a beteget tovább ott tartsák. Ha bármilyen szövődmény, bármi keletkezik, akkor a kórházigazgató gyakorlatilag nem érdekelt abban, hogy ott tartsa tovább a beteget.
Mivel a legtöbb kórházat anyagi csőd fenyegeti, ezért ez a finanszírozási rendszer sajnos csődöt mutat, mint ahogy a több mint tízezer kórházi ágynak a leépítése is. Sajnos az sem hozta meg azt a várt megtakarítást, amiben önök reménykedtek, csak egy hatalmas társadalmi feszültséget okozott. Lehet, hogy egy csomó betegséget idézett elő - többek közt - ez a rendszer is.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me