JUHÁSZ FERENC

Full text search

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Miniszter Úr! Kormánypárti képviselőként lehetőségem van arra - ráadásul itt közel is ülünk egymáshoz a patkóban -, hogy bizonyos kérdéseket feltegyek. Most azonban interpellációt nyújtottam be, mert olyan közérdeklődésre számot tartó kérdés került előtérbe, amelyre feltétlenül az ország nyilvánossága előtt szeretnék választ kapni.
A Honvéd Szakszervezet demonstrációt hirdetett. A Honvéd Szakszervezet arra hivatkozik, hogy a dolgozók életkörülményei ellehetetlenültek. A Honvéd Szakszervezet arra hivatkozik, hogy törvénysértés történik, és a honvédelmi tárca nem tartja meg a törvényi előírásokat. A Honvéd Szakszervezet az érdekegyeztetés hiányára és az együttműködési készség hiányára hivatkozik. Kósza hírek jelennek meg arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a honvéd parancsnokság olyan módon kívánja megoldani a 100 százalékos bérbeállást, hogy a bértáblán mindenkit eggyel alulra sorol, és ilyen módon érik el az emberek a 100 százalékos bérbeállást. Kevésbé kósza hír az, hogy a csapatszolgálatban nagyon sokan 40-60 százalék közötti bérbeállással dolgoznak.
Éppen ezért kérdezem miniszter urat, immáron konkrétan: Hogyan alakult ki a különböző fegyveres szervezetek között meglévő bérkülönbség? Mennyi a magyar honvédség tisztjeinek átlagfizetése, és az hány százalékos bérbeállást jelent az 1999. évi, bevezetni szándékolt bértáblához képest? Mennyi a csapatoknál szolgáló parancsnokok, hivatásos katonák átlagbére, bérbeállása az illetménytáblához képest, és mi az átlagtól való eltérés oka? Milyen plusz terhet jelentene a 100 százalékos bérbeállás egy évvel korábbi bevezetése, s mi lenne ennek a következménye? A tervezett NATO-csatlakozásunkra van-e befolyása a meghirdetett demonstrációnak?
Várom válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me