DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Bevallom, a kérdés címéből arra következtettem, hogy ezt tévedésből kaptam, mert a micsurini modellkísérlet ügyében azt hittem, hogy a földművelésügyi miniszter úr lesz illetékes. (Derültség a bal oldalon.)
Tisztelt Ház! Egyébként nem először fordul elő, nem először tapasztalom, hogy az azonnali kérdések órájában egyes képviselők saját blikkfangos felvezetéseikre kíváncsiak és nem a miniszter válaszára, mert ha a válasz érdekelné önöket, akkor tárgyszerűen fogalmaznák meg a kérdést.
Ami a dolog érdemi részét illeti: szeretném a tisztelt Házat megnyugtatni, hogy sem sorozatos törvénysértések, sem egyéb más szakmai melléfogások nem történtek ebben a kérdésben. Két perc természetesen kevés arra, hogy a világbanki kölcsönből megvalósuló modernizációs program valamennyi elemét ismertessem. Most elég legyen annyit mondani, hogy egy fejlesztési, ellátásszervezési pályázatról van szó, amelynek az a célja, hogy egy térségi, megyehatárokon túlnyúló gondolkodást ösztönözzön, kórházi ellátást helyettesítsen, innovációkat ösztönözzön - nem kíván a hatályos finanszírozási rendszerhez hozzányúlni.
A pályázati kiírásban időhatárok nélkül valóban megjelent egy félreérthető mondat, emiatt ért bennünket bírálat. De miután egyelőre még csak a szándéknyilatkozatoknál tartunk, semmilyen indok nincs arra, hogy itt valamiféle óriási bűnökről beszéljünk, és arra sincs indok, hogy ezt a nagy lehetőséget, amely az ország számos részén máris ösztönzött gondolkodást, előrevivő együttműködéseket, elfelejtsük. Tehát nincs szándékunkban a pályázat visszavonása.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me