DR. BÁNK ATTILA

Full text search

DR. BÁNK ATTILA
DR. BÁNK ATTILA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A most tárgyalt törvényjavaslatok kapcsán valamennyi felszólaló elmondta, és többször is hivatkozott arra miniszter úr is, hogy az előzetes hároméves egyeztetés során a pártok különböző álláspontot hangoztattak a különböző kérdésekben. Mielőtt a Független Kisgazdapárt álláspontját néhány dologban részletesebben kifejteném, engedjék meg, hogy ezekre reflektáljak.
Mint ahogy azt már a pártunk vezérszónoka is beszédében elmondta és utalt rá, a Független Kisgazdapárt a hároméves eljárás és az egyeztetések során végig következetes álláspontot hangoztatott. Ez az álláspont egyébként megjelent már korábban a parlamenti vitában is. Csak emlékeztetem a belügyminiszter urat arra, hogy legutoljára 1997 júliusában vett részt a Kisgazdapárt - egyébként egyedüli ellenzéki pártként akkor - azon a tárgyalássorozaton, ahol újra csak egyeztettük álláspontunkat minden fontosabb kérdésben. Akkor úgy tűnt számunkra, hogy mind a Magyar Szocialista Párt, mind pedig a Szabad Demokraták Szövetségének álláspontja közeledett a mienkhez, nevezetesen a kapcsolt és közös listák vonatkozásában, amelyről a későbbiekben fogok beszélni. Ezt követően azonban meglepetéssel tapasztaltuk azt, hogy a kormány e közös állásponttal szemben nyújtotta be azt az álláspontját, amely itt törvényjavaslat formájában megjelent.
Ha tehát itt bárki arra hivatkozik, tisztelt Ház, hogy itt pártok álláspontjukat naponta változtatják vagy hogy a tárgyalófél ugyanaz, de az álláspontja nem ugyanaz, mint korábban volt, akkor arra kérem, hogy nevesítsék is ezeket a megjelölt pártokat, mert a Független Kisgazdapárt nevében ki kell jelentenem, hogy ez egy végig következetes álláspont volt. Adalékként csak megjegyzem, hogy - "feledésbe ne menjen" jelszóval - írásban is közöltük több alkalommal, egy alkalommal a belügyminiszter úr, illetve egy alkalommal pedig a Belügyminisztérium részére ezt a következetes és - hangsúlyozom - végig ugyanazt tartalmazó álláspontunkat.
Ennyit az előzményekről. Elnézést a kis kitérőért, de különböző megjegyzések hangoztak itt el anélkül, hogy megnevezték volna ezeket a pártokat, és úgy gondolom, hogy mind a tisztelt Ház, mind pedig az ország közvéleményében tudatosítani kell azt, hogy ha ilyet állítok, akkor meg is kell neveznem, hogy kiről mondom.
Mindezt előrebocsátva tulajdonképpen négy kérdéskört szeretnék érinteni az általános vita kapcsán, már csak azért is - emlékeztetem önöket -, mert korábban a párt hivatalos álláspontja ebben a kérdésben már elhangzott e Ház falai között.
Emlékeztetni szeretnék arra, az előző felszólalásra utalok, melyben szabaddemokrata képviselőtársam arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyan a szabaddemokraták mindent megtettek azért, hogy a mindenki által szóban támogatott javaslat szerint a Ház létszáma csökkenjen. Nos, úgy gondolom, hogy e vonatkozásban a már korábban elhangzott vezérszónoki álláspontot, illetve a Belügyminisztérium részére írásban is benyújtott álláspontunkat megismételhetjük. Változatlanul azon az állásponton vagyunk, hogy a Ház létszámát csökkenteni kell, azonban ezt a többször kifejtettek miatt kétkamarás rendszerben képzeljük el: 180 fős alsóházban, illetve 70 fős felsőházban gondolkoztunk.
Ezt az álláspontunkat sohasem rejtettük véka alá; sajnálatos módon a tárgyalódelegációk, a többi párt képviselői ezt nem fogadták el. Így tehát azt mondjuk, hogy ebben az esetben, ha már így van, és a választások közelsége miatt ezt a variációt, ezt az elképzelésünket nyilván már nem tudjuk megvalósítani, úgy ennek a megvalósítása a következő ciklusra váró feladat.
(16.10)
Szabaddemokrata képviselőtársam megemlítette, hogy álláspontja közel áll a Kisgazdapárt álláspontjához a választójogi törvénnyel kapcsolatosan, a szűkítés - azt hiszem, ezt a kifejezést használta - vonatkozásában. Azt is említette, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége nyitott arra, ha egy ilyen javaslat jön a Független Kisgazdapárt vagy más ellenzéki párt részéről, azt megszavazza. Szaván tudjuk fogni a Szabad Demokraták Szövetségét, a mai napon ezen módosító javaslatunk benyújtásra került.
Mi ennek a lényege? Nos, a sokak által nem értett vagy érteni nem akart lényege ugyanaz, ami itt a Házban már többször elhangzott. Hivatkozhatom a vezérszónokunkra, de hivatkozhatom a Szabad Demokraták Szövetsége képviselőjének mostani nyilatkozatára is: szükségszerűen le kell csökkentenünk azt az esetet, amikor a Házban sok kis párt van jelen. Nemcsak azért, mert ez gyakorlatilag atomizálná a Ház munkáját, hanem egyáltalán, önmagában a kormányzást, a kormányzás lehetőségét is megnehezítené. Így tehát benyújtottuk azt a módosító javaslatunkat, amelyet remélhetőleg, legalábbis szóban már támogatnak a kormánypártok, és amelyet remélhetőleg a Ház is meg fog szavazni.
Mi ennek a lényege? A lényege az, hogy a közös listát állító pártokra egyenként eső szavazatokat abban az arányban kell kiszámolni, amelyet a lista leadásakor az abban részt vevő pártok az illetékes választási bizottságnál megadtak. Ennek elmaradása esetén a közös listára esett szavazatokat egyenlő arányban kell a részt vevő pártok között megosztani az 5 százalékos határ megállapításánál. E határ el nem érése esetén a kiesett párt szavazatait nem lehet beszámítani a lista más pártjainak szavazatainál. Én azt hiszem, ez olyan javaslat, ami itt ezek szerint többek, több politikai erő véleményével találkozik, és ami a problémát megoldotta.
Néhány gondolatot a választási eljárásról szóló törvényjavaslathoz. E körben is, mint ahogy az már korábban elhangzott, tudjuk támogatni az előterjesztést, bizonyos módosító javaslatokkal. Itt a törvény 67. §-ához fűzött módosító javaslatunkat ismertetném önök előtt, elsősorban azért, mert ez már felmerült a Ház vitájában. Az az álláspontunk tudniillik, hogy a tiszta szavazást, szavazási procedúrát elősegíti az, hogy ha az állampolgár átveszi a szavazólapot, és bemegy a szavazófülkébe, akkor a lista aláírásával hitelesítse azt, hogy ő ezt a szavazólapot átvette, így választási csalásra gyakorlatilag nincsen lehetőség.
Egyetlen kérdést szeretnék említeni az alkotmány módosításával kapcsolatosan, a köztársasági elnök úr eljárásával kapcsolatban. A Független Kisgazdapárt szerint az általános választások időpontja konkrét meghatározásának csak akkor van értelme, hogyha a köztársasági elnök jogosítványait is e törvényalkotó szándékhoz igazítjuk.
Mit értek én ez alatt? A törvény jelenleg 30 napot ír elő arra, hogy a köztársasági elnök összehívja az Országgyűlést. Az az álláspontunk, hogy ebben az esetben - és erre vonatkozó önálló indítványunk is fekszik bent a parlament előtt - a köztársasági elnök e 30 napos határidejét rövidítsük le 8 napra, oly módon, hogy a köztársasági elnöknek meg kell bíznia a legtöbb szavazatot elért párt vezetőjét a kormányalakítással. Így elkerülhető az, hogy a jelenlegi szabályozás szerint 30-30, azaz 60 nap is eltelhet a kormány megalakításáig, ami persze természetesen veszélyezteti a következő év költségvetését, hiszen azt szeptember 1-jéig be kell nyújtani.
Gyakorlatilag ezek tehát azok a kérdések, amelyeket a Független Kisgazdapárt fontosnak tart. Mint ahogy azt korábban már hozzászólásunkban jeleztük, a változásokkal, a módosító indítványok megszavazásával azonban tudjuk támogatni e törvénytervezetet.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az FKGP és az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me