DR. GOMBOS ANDRÁS

Full text search

DR. GOMBOS ANDRÁS
DR. GOMBOS ANDRÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Farkas Gabriella képviselő asszony felszólalásra indukált bennem néhány gondolatot.
Először is rendkívül sajnálom azt, hogy az ellenzéki pártok közül az MDF és a Fidesz nem képviselteti magát ebben a rendkívül fontos vitában. Úgy gondolom, hogy ez a földtörvény ennél sokkal fontosabb törvény, mint hogy esetleg még képviselettel se tiszteljék ezt meg. (Dr. Trombitás Zoltán elhagyja a jegyzői széket, és gombnyomással jelzi hozzászólási szándékát.)
A másik kérdés: a képviselő asszony elsősorban a szövetkezetekről beszélt. Szeretném jelezni, hogy ez a törvényjavaslat nemcsak a szövetkezetek földtulajdonszerzéséről, hanem a jogi személyek földtulajdonszerzéséről szól, és nem csak a szövetkezetek földtulajdonszerzéséről szól a vita és a törvényjavaslat.
A másik, számomra kicsit elgondolkoztató gondolatmenet: amikor azt állítja, hogy miért nem állnak össze a földtulajdonnal rendelkező emberek szövetkezetté és osztoznak a haszonból, és foglalkoztatási kötelezettséget szeretne a szövetkezetek részére ismételten előírni. Körülbelül ezt lehetett érteni a felszólalásból. Magánszemélyek is bérelnek ebben az országban nagyon sok földterületet, akár több száz hektár földterületet bérelnek. Akkor őket is foglalkoztatási kötelezettséggel kellene megterhelni a földtulajdonosok felé, illetve irányában?
A harmadik nagyon elgondolkodtató vélemény, amikor azt állította, hogy az önkormányzatok úgyis meg fogják adni a hozzájárulásukat ahhoz, hogy 300 hektárnál többet vásároljon a jogi személy. Úgy gondolom, hogy ebben az országban felnőtt emberek vannak, úgy gondolom, hogy a mai önkormányzati rendszer viszonylag rövid idő alatt nagyon felnőtté vált, és igenis felelősségteljes munkát végeznek ezekben az önkormányzatokban, igenis felelős politizálás történik itt, és a (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) helyi önkormányzati képviselők képesek arra, hogy megítéljék, a közösségnek hasznos vagy nem hasznos a földtulajdonszerzés.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me