DR. KRISTÓF ISTVÁN

Full text search

DR. KRISTÓF ISTVÁN
DR. KRISTÓF ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Gyimóthy képviselő úr kissé neheztelően rótta fel a koalíciós pártok terhére azt, hogy azért kellett a rossz kárpótlási törvényt elfogadni, mert a mostani koalíciós pártok magatartása miatt a reprivatizációs elképzelés nem volt megvalósítható.
Szeretném közölni, képviselő úr, hogy ön ebben a kérdésben is tévedésben van: nem a koalíciós pártok akkori magatartása miatt bukott meg a reprivatizációs elképzelés. Azzal mi természetesen nem értettünk egyet, de az akkori parlamenti súly nem tette volna lehetővé ennek keresztülvitelét.
Ez a gondolat ott bukott meg, tisztelt képviselő úr, hogy önök, az akkori kormánypártok megszavazták az egyes belvárosi vendéglátóegységek értékesítéséről szóló jogszabályt, és ebből egyenesen következett az, hogy ha ezen a téren nincs reprivatizáció, akkor az más területen sem lehetséges. Ha ön vitatja ezt a kérdést, ismét csak arra tudok hivatkozni, hogy a szavazási listát le lehet hívni, meg lehet tekinteni. A Kisgazdapárt ezt a javaslatot, amely a reprivatizációt kizárta, négy kivétellel megszavazta.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me