DR. NACSA JÁNOS

Full text search

DR. NACSA JÁNOS
DR. NACSA JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kisgazda képviselőtársam az előbb - néhány perccel ezelőtt - elmondta az igazságot az agrárválság mezőgazdasági termelésre gyakorolt hatásáról; én el szeretném mondani a valóságot.
Ő azt mondta, hogy '85-től van válság, és a mezőgazdasági termelés visszaesése. Az adatok a következőt bizonyítják: 1981. évi áron 1981-85 között 363 milliárd a bruttó termelési érték Magyarország mezőgazdaságában, '85-ben 368 milliárd, '86-ban 382 milliárd, '87-ben 386 milliárd, '88-ban 389 milliárd, '89-ben 382 milliárd. Tehát ez alatt az öt év alatt emelkedett a termelési érték. Ezzel szemben amikor a mezőgazdasági minisztérium élén kisgazda miniszter állt, akkor 1990-ben már csak 95 százalékos, '91-ben 90 százalékos, '92-ben 70 százalékos, '93-ban 66 százalékos a mezőgazdaság termelési kibocsátása. Azt gondolom, ezek az adatok önmagukért beszélnek.
Ha már szót kaptam, még egy gondolatot szeretnék elmondani. A múlt héten az utánam szóló képviselőtársam először is félreértette a gondolataimat, illetve saját maga szándékosan félreértette. 25 éves egyetemi oktatói pályafutásom alatt nem fordult elő, hogy egyetemi hallgató - akár elsőéves is - ne tudott volna különbséget tenni a 0,5 hektár alatti gazdaság állatkibocsátása és a hektárra eső állatsűrűség között - ezt megtette Raskó képviselőtársam. Miután a bekiabálások is jelezték, hogy itt valaki félreértette vagy félreérthette a dolgokat, mondanám, hogy a statisztikai kiadványban szereplő (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) adatokat ismertettem. A következő kétpercesben majd ismertetem.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(17.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me