DR. SOLYMOSI JÓZSEF

Full text search

DR. SOLYMOSI JÓZSEF
DR. SOLYMOSI JÓZSEF (független): Köszönöm a lehetőséget, elnök asszony. Látom, a nevem alatt még a régi "beosztásom" szerepel. (Derültség.) Gondolom, hogy majd lehet rajta változtatni.
Igazából nem is akartam szót kérni, mert hozzá fogok szólni, és sok mindent el fogok majd mondani, ha rám kerül a sor, de Gyimóthy képviselő úrnak a hozzászólásában abból a húsz percből biztos volt öt-hat perc, amikor egyfolytában csak a mezőgazdasági, a szövetkezeti vezetőket szapulta, akik még ma is a legnagyobb közellenségek, ellenük kell védekezni, és meg kell akadályozni az általuk kitalált földtörvény-módosítást.
Azt nem veszi észre Gyimóthy képviselő úr, hogy már volt egy időszak, amikor közellenség volt az az agrárértelmiség, amely a '80-as, '90-es években olyat produkált, a '70-es éveket is beleszámítva, amire odafigyelt a világ ebben az agrárágazatban. Önök teremtettek olyan helyzetet, amikor ennek az agrárértelmiségnek menekülni kellett az ágazatból, és kereste a lehetőséget, hogyan tudná túlélni azt az időszakot, amit önök fémjeleztek 1990 és 1994 között. Arról nem beszélnek, hogy önök teremtettek olyan helyzetet, amikor nem az agrárértelmiség és nem a helyben lakók tudták megszerezni a földet, hanem nagyon sok településen azok és olyan személyek, akik soha életükben nem jártak azon a településen, soha az életben nem volt közük a mezőgazdasági termeléshez (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és mára nagyon sok helyen többségi tulajdont tudtak szerezni azok rovására, akiknek ma is ott, azon a településen kell megélni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me