DR. TÓTH TIHAMÉR

Full text search

DR. TÓTH TIHAMÉR
DR. TÓTH TIHAMÉR (MDNP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, Farkas Gabriella képviselőtársam a vitában eddig elhangzottakat egy egészen más oldalról közelítette meg, és jelezte azt, hogy milyen jogrendszerbeli problémát jelent a földtulajdonszerzés mostani módosítása. Tulajdonképpen úgy érzem, a teremben nagyon sokan értették, hogy miről van szó; akik viszont nem értették, más oldalról próbálják most ezt cáfolni.
Szeretném jelezni, hogy amikor egyik érvként elhangzott, hogy ezzel a módosítással lehetővé teszik azt, hogy újabb vagyonfelélés eszköze legyen a föld, akkor ez nem példa nélküli, ugyanis erre az elmúlt időszakban jócskán volt példa. És szeretném jelezni, hogy a vagyonnevesítés nem azonos a szövetkezetek széthordásával, csupán egyszerűen egy jelzésértéke volt annak, hogy aki a szövetkezetben korábban évtizedeket eltöltött tagként, az tudta, hogy neki abban a szövetkezetben van vagyona, és valamilyen értékű vagyona van, vagy legalábbis volt abban a pillanatban, amikor a vagyonnevesítés megtörtént. Más kérdés, hogy az ugyancsak szövetkezeti vezetői segédlettel hogyan erodálódott aztán néhány év alatt.
Szeretném jelezni, tisztelt képviselőtársaim, még akkor is, ha ezekkel önök nem értenek egyet - és most nem arról a szövetkezetről beszélek, ahol önök dolgoznak vagy amelyet önök képviselnek, hanem másokról. Tessenek elhinni, hogy ma Magyarországon olyan nagy mennyiségben van külföldiek rendelkezése alatt termőföld... - ez ugyancsak döntően szövetkezeti vezetőknek köszönhető, ugyanis ők voltak azok, akik végigjárták a részarány-tulajdonos tagokat, és ők voltak azok, akik a külföldi megbízásából ezeket a szerződéseket megkötötték!
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiból. - Gyimóthy Géza: Így igaz!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me