FRANCZ REZSŐ

Full text search

FRANCZ REZSŐ
FRANCZ REZSŐ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Gyimóthy képviselőtársam vagyonnevesítési komédiáról beszélt. Egyetértünk. Tényleg az volt. Azt annak idején, az országlásuk idején azért találták ki, hogy minden téglára valakinek a neve legyen ráírva, hogy a szövetkezeti vagyon széthordható legyen. Aki korábban legalább öt évet dolgozott a szövetkezetben, annak joga volt a vagyonra jogot formálni. Aki ma, 1997-ben legalább tíz éve ott dolgozik, annak nincs egy huncut vagyonrésze sem. Tehát nem folyamatában volt az a törvény kitalálva, hanem a széthordásra alapult. Na már most, mivel ez a szándékuk nem jött be, talán ennek tudható az az idegeskedés, az a hisztériakeltés, ami erre a szóra, hogy "szövetkezet", elönti az agyukat.
Nem tudom megérteni, miért látják azt, hogy a szövetkezet csak zsiványok gyülekezete lehet. Hozzuk nyilvánosságra, hogy melyik képviselőnek mekkora földterülete van, és azt mikor, hogyan szerezte! (Taps a kormánypártok padsoraiban.) És kérdezem én: mikor élt biztonságosan, ember módjára a parasztember? Mikor épültek házak? Mikor tudott venni autót, kocsit magának? Mikor ismerte meg azt, hogy van szabadság? Évi fizetett szabadság! Nem akkor, amikor tízezer forint vérdíjat tűztek ki a tehenek fejére, ugyebár, nem abban az időszakban!
Tehát nincs semmi okuk, hogy dicsekedjenek azzal, amikor önök adták az FM-minisztereket. És ne minősítse a maiakat! És sokkal higgadtabban kérem a szövetkezeteket megítélni, mert nem arra megy ki a játék, hogy vagy-vagy. Mind a kettőnek élni kell!
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me