SIMON JÓZSEF

Full text search

SIMON JÓZSEF
SIMON JÓZSEF (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tényleg egy kicsit furcsa, hogy Gyimóthy képviselőtársam, úgy tűnik, mintha egyedül állná a sarat ebben a nagyon fontos kérdésben. Csodálkozva nézem, hogy ilyen - hogy mondjam - szűkös az ellenzéki oldal képviselete, és csodálkozva hallgatom azt, hogy szó nélkül hagyják azokat a kifejezéseket, azokat a nyilatkozatokat, amelyeket képviselőtársam itt megtett.
Döbbenetes számomra, hogy mennyire nem arról beszélünk, ami a kristálytiszta igazság. Vannak ebben az országban, akik abban érdekeltek, hogy a mai keresleti szinten ilyen alacsony maradjon a földár, és ezen az áron gyarapítgathassák a birtokaikat. És vannak, akik abban érdekeltek, hogy a magyar agrárgazdaság mielőbb talpra álljon, minél előbb kialakuljanak azok a birtokméretek és azok az agrárviszonyok, amiben a magántermelők, a magángazdák és a társas gazdálkodók is megtalálják a számításukat.
Ehhez, sajnos, meg kell szüntetni azt a soha nem látott jó világot, amikor ilyen potom pénzért kótyavetyélik a magyar szántó-, termőföldet, erdőt, rétet, legelőt. Egyszerűen ennek a világnak vége kell hogy legyen! És a baloldaliak, meg az igazi kisgazdák is tudják, hogy a magyar agrárium érdekeit nem az szolgálja, hogyha külföldi mumusokra mutogatva befagyasztjuk a földárakat a mai szinten, hanem a magyar agrárium érdekeit az szolgálja, hogyha azok kezébe kerül a termőföld, akik azt művelni tudják és akarják, ott élnek a magyar vidéken, és a munkájukkal teszik termékennyé azt a földet, amit mi most - egyesek kifejezéseivel élve - meg akarunk védeni.
Én azt hiszem, nem tekinthetünk el attól, hogy szembesüljünk azzal a problémával, hogy a felszínen sok mindenről szó esik, csak a lényegről nem. (Az elnök a pohara megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) A lényeg pedig továbbra is az, hogy a föld azoké legyen, akik ezt művelik és akik az ország és a mezőgazdaság hasznára termelésben tartják.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me