DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Én is azokkal értek egyet, akik itt kifejtették, hogy jogi csűrés-csavarással nem lehet a 280 ezer aláírás sorsát semmivé tenni, és ezt a népszavazási kezdeményezést meghiúsítani. Azokkal értek egyet, akik ezt erkölcsileg és morálisan abszurdnak és elfogadhatatlannak tartják, természetesen politikailag is.
Hozzáteszem, hogy az én szerény véleményem szerint jogilag sem áll az, amit Bihari Mihály képviselőtársam mondott. Tudniillik a 200 ezer aláírás benyújtása megtörtént, az Országos Választási Bizottság nem konstituál itt egy helyzetet, hanem deklarál. Meg fogja állapítani utólagosan, hogy a kezdeményezés megfelelt-e a törvényi előírásoknak. Szerény véleményem szerint ez egy függő jogi helyzet, amelynek a bevárása véleményem szerint jogilag is, a népszavazási törvényből következően kötelező az Országgyűlésre.
Egyébként itt már többen kifejtették azt - megismételni nem kívánom -, hogy ez az állampolgári kezdeményezés a törvény egész szerkezeténél, szelleménél fogva minden más kezdeményezéshez képest erősebb. Tehát nem szorulunk mi arra, hogy csupán az erkölcsöt és a tisztességet mutassuk fel ezzel az érveléssel szemben, a jog is az ellenzéki álláspont mellett áll. (Közbeszólás az ellenzék soraiból: Így van! - Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me