DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha mindenki olyan figyelemmel hallgatja ezt a vitát, mint Tóth András képviselőtársam, akkor nem követne el olyan bakit. Tudniillik, a Magyar Demokrata Fórum álláspontját, a '94-es álláspontját a hatályos törvény tartalmazza: nem teszi lehetővé jogi személyek számára a földtulajdonszerzést. Mi ezt mondjuk továbbra is, ezt szeretnénk elérni.
Szabó Zoltán képviselőtársamnak röviden annyit mondok: tanulmányozza a 35/1994. (VI. 24.) AB-határozat 5. pontját. Ha figyelmesen tanulmányozza, és megérti az ebben foglaltakat, akkor többet nem fog kétperces fölszólalásra jelentkezni. Ha 60 százaléka a megkérdezetteknek - s a mintavétel alapján ez egy reprezentatív felmérés - ellenzi a külföldiek földtulajdonszerzését, akkor illő lenne ezt az Országgyűlésnek figyelembe venni. S utána meg kellene vizsgálni, hogy a nemzeti elbánás elvének sérelme nélkül meg lehet-e tenni, hogy belföldi jogi személy földet szerezzen, de külföldi jogi személy, illetőleg külföldi részvételével működő belföldi jogi társaság szerezhet vagy nem szerezhet. És miután erre a kérdésre nemleges választ fognak önök adni, mert az OECD-előírásokkal ez ellentétes lenne, ezt a kérdést le lehetne venni a napirendről. Csak ehhez a kormánynak be kellene látni, hogy ismét hibázott.
Egyetlenegy dologban kell még Bauer Tamás képviselőtársam hozzászólására reagálni. Több mint 300 ezer ember nevében vissza kell utasítanom azt a megjegyzését, hogy akik aláírták a népszavazási kezdeményezést, azokat bepalizták. Így mondta, tisztelt képviselőtársaim, ez sérti azokat az embereket, akik felelősségük teljes tudatában írták alá ezt a kezdeményezést... (Zaj.), éltek azzal az alkotmányos jogukkal, amit biztosít számukra ennek az országnak az alkotmánya.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me