KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársam! Sorrendben szeretnék a kérdésein haladni. Először a konkrét példájára reagálva: a fővárosi Szent Imre Kórház környéki területeken a múlt század végén számtalan keserűvizes forrás volt. A területek beépítése következtében a kutak felszámolásra kerültek, tekintettel arra, hogy közegészségügyi szempontból már nem megfelelő minőségűek. A kórház területén működik Budapest egyetlen kénes vizű hévízkútja, amelyet klinikai vizsgálatok alapján minősítettek gyógyvízzé 1990-ben. A kút felújítása megtörtént, a hasznosításra vonatkozóan tanulmánytervek készülnek.
A második kérdés: a kérdés általánosabb részére térve, a tárca a gyógyvízterápiás lehetőségeket természetesen ismeri, persze csak ha a kérdés nem arra irányul, hogy tudjuk-e azt, hol bukkanhat fel az országban gyógyvíz.
Végül a '98-as költségvetési évi terveket illetően tudjuk, hogy a gyógyfürdőellátásokat igénybe vevőket - akik sok esetben szociálisan is támogatásra szorulnak - igen érzékenyen érintené a tb-támogatás mértékének csökkenése.
(16.00)
Ezért 1998-ban már nem tervezünk változtatásokat az 1997. július 1-jétől életbe lépett rendszerben. Eszerint a gyógyfürdő-szolgáltatás felírása vonalkódos vényre történik, amelyen fel kell tüntetni a gyógyfürdő megnevezését, a rendelt kezelés kódszámát és mennyiségét. A vény az orvos által két példányban kitöltött kezelőlappal együtt érvényes. Ez a beutalási rendszer biztosítja egyúttal a hatékony ellenőrzést is, hogy csak a valóban indokolt esetben kerüljön sor a beutalásra. Ez a módszer viszont azt biztosítja, hogy a valóban rászorulók továbbra is százszázalékos támogatással részesülhessenek ebben az ellátásban. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me