DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselő Úr! Nagyon fontos kérdésre hívja fel a figyelmet a kérdésével, mert hadd jegyezzem meg: nem 2 hónap áll rendelkezésünkre, hiszen a kormány kommunikációs stratégiájának a végrehajtása már év elejétől fogva megkezdődött, és gőzerővel halad.
A cél tulajdonképpen nem is az, hogy kampányoljunk a NATO mellett, hanem az, hogy információt közöljünk a NATO-ról, elmagyarázzuk az embereknek a NATO működésének a lényegét, azokat a szempontokat, amelyek a magyar politikát arra ösztönzik, hogy a NATO-ba belépjünk.
Valóban, az újságokban, az elektronikus médiában számos programot indítottunk el; gondolom, a képviselő úr is már számos ilyet látott. Valóban, minden kampánynak az a nehézsége, hogyan lehet eljutni olyan emberekhez, akik egyébként nem érdeklődnek a téma iránt. Ennek az áthidalására a kommunikációs stratégiának egy része, hogy a közvélemény formálására alkalmasabb közegeket is bevontunk a kampányba: gondolok a médiában dolgozó munkatársakra, pedagógusokra és másokra.
Szeretnénk, ha a kormányzaton kívül álló szervezetek, NGO-k is bekapcsolódnának - ez megtörtént egyébként -, közvetlen párbeszédre hívjuk az embereket. A képviselő úrral és az Országgyűlés minden képviselőjével, hogyha ilyen lehetőség van, nagyon szívesen megyünk és beszélünk a NATO-ról.
Most a BNV-n nyílt egy stand, amely "A NATO kapujában" címet viseli, és szintén hasonló célokat szolgál. Az lenne a kommunikációs stratégiának a célja, hogy az emberek megtudják: a NATO voltaképpen az ÉSZSZ. A NATO magyarul Észak-atlanti Szerződés Szervezete, röviden: ÉSZSZ, tehát Magyarországnak "észszerű" belépni a NATO-ba. Az emberek, amikor népszavazni mennek, "észszel" döntsenek úgy, hogy Magyarországnak ez az érdeke.
Én úgy ítélem meg, hogy a képviselő úr kérdését egy aggodalom motiválta, amit megértek: mindannyian aggódunk. Bennünket optimizmussal tölt el az, hogy a közvélemény-kutatások javulnak, és ezentúl a szélsőséges erők, mind a kommunisták, mind a szélsőjobb meg van elégedve a NATO-s (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) kommunikációval (Miután a képviselő mikrofonját kikapcsolják:), mert úgy látja, sikerül a meggyőzés.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me