ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Indítványtevő képviselőtársunknak nem volt meggyőző a szavazás eredménye, ezért a Házszabály alapján elrendelem a gépi szavazást.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a népszavazásról szóló országgyűlési határozat módosító javaslatairól történő szavazás ne kerüljön a mai, illetőleg holnapi ülésünk napirendjére. Aki ezzel egyetért, igennel szavazzon! (Szavazás. - Zaj, közbeszólások. - Több képviselő jelentkezik, hogy nincs bekapcsolva a gépe.) Csintalan Sándor és Keller László nem szavazatával együtt... kiknek nincs még bekapcsolva a gépe? (Többen jelentkeznek.) Kérem Halasi Imre, Lajtai István és Göndör István gépét bekapcsolni! Kérdezem tehát azokat a képviselőtársaimat is... (A kijelzőtáblán lévő eredmény - 31 igen, 174 nem, 7 tartózkodás - eltűnik.)... A szavazás eredményét kérem fenntartani! Azok a képviselőtársaim, akiknek a gépe nem működött, hogyan szavaznak? (Zaj, közbeszólások: Nemmel!) Nemmel.
Tisztelt Országgyűlés! Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 31 igen szavazattal, 179 ellenszavazattal és 7 tartózkodással az MDF indítványát nem fogadta el. (Zaj, közbeszólások az MDF soraiból: Szégyen!)
Tisztelt Országgyűlés! A Független Kisgazdapárt képviselőcsoportja a szükséges aláírások benyújtásával kezdeményezte a ma kezdődő ülésünk napirendjének megváltoztatását. Az indítvány arra irányul, hogy a napirendi ajánlásban a 11. napirendi pontként szereplő, az Országgyűlés döntését indítványozó előterjesztés az alkotmány- és igazságügyi bizottság szeptember 17-ei állásfoglalásáról szerdai ülésnapunkon, délelőtt szerepeljen. (Dr. Torgyán József: Nem tudják, hogy miről szól, tessék elmondani!)
Arról van szó, tisztelt Országgyűlés - köszönöm, képviselő úr -, hogy egyetért-e az Országgyűlés az alkotmányügyi bizottságnak azzal az állásfoglalásával, amely a 6 hónapos várakozási idő nélkül tette lehetővé néhány volt kereszténydemokrata frakcióbéli képviselőtársunk átülését a Fidesz képviselőcsoportjába, vagy nem. A Kisgazdapárt képviselőcsoportja vitatja ezt a megállapítást, erre a Házszabály alapján joga van. A kérdés most arra irányul, tisztelt Országgyűlés, hogy az általam javasolt helyen, vagyis holnap a határozathozatalok után kerüljön-e sor ennek a kérdésnek a megvitatására és eldöntésére vagy pedig a szerdai ülésnapon, amit a Kisgazdapárt frakciója javasol.
Tehát kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az alkotmányügyi bizottság állásfoglalásáról szóló országgyűlési vitát kedden, a határozatok után folytassuk-e le vagy szerda délelőtt, ahogy ezt a Kisgazdapárt javasolja. (Zaj, közbeszólások. - Nikolits István: Melyik a kérdés? Mire szavazzunk? - Derültség.)
Tisztelt Országgyűlés! Ez a kérdés... (Zaj, közbeszólások.), szavazni pedig arról kell, hogy elfogadja-e az Országgyűlés a napirendi javaslatot. Aki ezzel egyetért... (Általános zaj. - Dr. Fodor István: Kiét?)
Tisztelt Országgyűlés! Figyelmet kérek! Van egy napirendi javaslat, ahol ez a téma a holnapi határozathozatalok sorában utolsóként kerül sorra, ezzel szemben a Kisgazdapárt azt javasolja, hogy erre szerdán kerüljön sor. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a két indítvány közül melyiket fogadja el. (Zaj, közbeszólások. - Derültség.)
Tisztelt Országgyűlés! Bármennyire is mulatságosnak tűnik a dolog, de mindenképpen ez a kérdés (Derültség.) - amit viszont szavazásra teszek fel, az másként hangzik. (Általános zaj, derültség. - Taps.) Tehát aki egyetért a Kisgazdapárt javaslatával, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a Kisgazdapárt javaslatát nem támogatja.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me