DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Az elmúlt években, annak dacára, hogy egyre több személygépkocsi vesz részt a közúti forgalomban, hála istennek csökken, és minden évben egyre-egyre csökken a halálos közúti balesetek és a közúton meghaltak száma, ami nagyon jó és biztos tényadat.
Ugyanakkor nem mondható el ilyen kedvező statisztika pont az ön által felvetett segédmotoros kerékpárral közlekedőknél. 1996-ban 1671 volt a segédmotoros kerékpár vezetője által, illetve az ő sérelmére okozott közlekedési baleset, ami személyi sérüléssel járt. Ezeknek a baleseteknek a 86 százaléka lakott területen belül történt.
Az elmúlt évben az előbb említett számból 63 személy vesztette életét, 1608-an pedig megsérültek, és sérülésük túlnyomó többségben fejsérülés volt. A tapasztalatok szerint tehát a segédmotoros kerékpárt vezetők a különösen veszélyeztetett közlekedők kategóriájába tartoznak.
Tisztelt Képviselő Asszony! Lehet menni 40-50 km/óra sebességgel ezeken a segédmotoros gépeken, és bizony még csak alátámasztja ezt a rendelkezést - amit ön valóban helyesen tud: '98. július 1-jével kötelező lesz az ilyen segédmotoros kerékpárokon utazóknak, tehát a vezetőnek és az utasnak is, a bukósisak viselése -, hogy pontosan a fiatalok nagyon sokszor sajnos meggondolatlanul gyorsan mennek, az öregek pedig sérülékenyebbek.
Az én véleményem az, hogy pontosan a fiatalok, a gyerekeink (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) és a szüleink érdekében ez a rendelkezés szükséges, és a statisztikák is ezt támasztják alá. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(16.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me