DR. ISÉPY TAMÁS

Full text search

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy szóljak. Ügyvédként megszoktam, hogy mindig voltak ügyvédek, akik kézzel-lábbal tiltakoztak a helyszíni tárgyalás kitűzése ellen, mert a helyszín megtekintése és a tények megismerése mindig veszélyezteti a jogi tisztánlátást. Ettől a tény kőkeményen tény marad, és az egyértelmű jogszabály egyértelmű marad.
Három percben csak a ténykérdés: hogyan szűnt meg ez a frakció? Tessenek már a tényekkel foglalkozni! A 23 tagú képviselőcsoport valóban három képviselőt kizárt a képviselőcsoportból. Ezért az utánzásnak minősíthető döntésért még lelkiismeret-furdalást is érezhetnénk, ha lett volna más megoldás. De nem volt, mert kifelé valamilyen módon ebben a kialakult helyzetben igazolni kellett, hogy elhatárolódunk nem a kereszténydemokrata értékektől - ezt szeretném hangsúlyozni -, nem a párt valóságos programjától, nem a többségi akarattól, hanem egyes pártvezetőknek azon sűrűn változó, az ellenzéki együttműködést ellehetetlenítő és másokat besározó nyilatkozatától, amely végül az EUCD-ből való önkizáráshoz vezetett. De ezzel a politikai kérdéssel nem kívánok foglalkozni.
A frakció 20 tagú maradt, ebből 6 tag utána kilépett. Miért nem kérdezi meg Lányi Zsolt képviselőtársam a kilépő tagokat, hogy miért léptek ki? Ha nem léptek volna ki, akkor ma 20 tagú lenne a KDNP frakciója, és ott lehetett volna folytatni a politikai vitákat. Nem a 3 kizárással szűnt meg a frakció, hanem a 6 kilépéssel. A számok ismeretében óvatosan bánnék a "választói akarattal visszaélés" szólammal is, mert a KDNP-t 1994-ben a választópolgárok 7 százaléka támogatta. Ez a szám jelenleg 2 százalékra csökkent.
Engedtessék meg nekünk, hogy ehhez a Nagymaroson hangot is kapott, a pártvezetés jelenlegi irányvonalától elfordult 5 százalékos választói akarathoz próbáljunk hűségesek maradni, ami mégis több a 2 százaléknál. Ezt az 5 százalékot szeretnénk növelni. Tehát ennyi ennek a politikai vetülete, hogy az vessen magára, aki kilépéssel szünteti meg a frakciót, és úgy hivatkozzon jogszabályra. Nem kívánok ennek a politikai vetületével foglalkozni, csak ami az ateista-liberális pártot illeti, úgy az Isten, haza, család tanát ajánlanám figyelmébe és Szent Ágostont. Gondolom, Szent Ágoston elég jó keresztény volt, ő azt fogalmazta meg: "Nem minden templomjáró igaz hívő, és nem minden igaz hívő templomjáró." Lehet, hogy egy pártban több a templomjáró, de nem biztos, hogy több az igaz hívő.
Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me