BARSINÉ PATAKY ETELKA

Full text search

BARSINÉ PATAKY ETELKA
BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Megalakult a Budapesti Agglomerációs és Fejlesztési Tanács, és úgy hiszem, ez módot adna a tárcának és a kormánynak arra, hogy átgondolja az erre a térségre, nevezetesen az agglomerációra vonatkozó autópályadíj politikáját.
Miről van szó? A főváros és a közvetlen környezetében fekvő települések élete nem választható el egymástól. Az ingázók napi élete és a napi munkába járása kötődik magához az autópályához, és egy esetleges autópályadíj-fizetésre számítanak, illetve attól tartanak. Általában véve rövid távon használják az autópályát, de naponta.
Vegyünk egy külföldi példát! Párizsból a kivezető déli irányú autópályán 60 kilométerre van az első kapu. Ha megnézzük a keleti irányba kivezető autópályát, akkor ott 45 kilométerre van az első kapu. Ha veszünk egy magyarországi példát, akkor Gödöllő 26 kilométerre van Budapesttől.
Tud-e tenni a minisztérium együtt a Budapesti Agglomerációs és Fejlesztési Tanáccsal azért, hogy az agglomerációban a napi munkába járókat ne terhelje autópályadíj, vagy a kapuk áthelyezésével vagy helyi kedvezménnyel vagy esetleg egyéb és más módon?
Várom a miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me