DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! A kormány ez év májusi határozatában nemcsak az autópálya-program finanszírozásáról, hanem az autópálya-használat díjpolitikai elveiről is határozott. A határozat kimondja: "A nagyobb városainkat elkerülő autópálya-szakaszok és a főváros körüli körgyűrű, továbbá az azon belüli autópályák használata díjmentes legyen." A rendelkezés nyilvánvaló célja, hogy az autópályák használatát, különösen pedig a városokat elkerülő autópálya-használatot vonzóvá tegye, és ezzel mérsékelje a nagyvárosok forgalmát.
Az M0-ásra hozott döntés miatt a körgyűrű közvetlen közelében lévő településeket a díjasítás nem érinti. Az agglomeráció távolabbi helységei általában rendkívül rövid szakaszon, a gyakori használók számára még ez is kedvezményes díjak mellett lesz használható. E tekintetben alapvető törekvésünk, hogy olyan díjrendszer érvényesüljön, amely a helyi lakosok, a rendszeres használók, valamint a tömegközlekedést igénybe vevők számára legyen a legkedvezőbb. A kormány tehát az autópálya-fejlesztés és díjpolitika kialakításakor nagyon is gondol az agglomerációra.
Örülök annak, amit a képviselő asszony mondott, hogy megalakult az agglomerációs fejlesztési tanács, amelynek tanácsait igénybe fogjuk venni. Meggyőződésem, hogy a főváros körül élő lakosság valóban oly mértékben kötődik a fővároshoz, hogy számukra elérhetővé, a főváros számára pedig elviselhetővé kell tenni ezt a lehetőséget. Erre törekszünk, és ezt szeretném javasolni a fejlesztési tanács számára is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me