DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Lassan!) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Parlament! Tisztelt Képviselő Úr! Meg szeretném kérni, hogy legközelebb egy kicsit jobban szedje össze a gondolatait (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.), mielőtt a miniszterelnök úrhoz interpellál, mert az nem megy, hogy legalább három vagy négy olyan kérdést feltesz, amelyekre a válaszadás hosszú időt venne igénybe.
Mert az, hogy az "országot fű alatt kiárusítani", egy elég tág fogalom. Utána belevariálja a csabrendeki szövetkezetnek a dolgait, amelyet a nemesvámosi ügyvédi iroda állítólag kiárusított: mi ezt megvizsgáltuk, mi törvénytelenséget nem találtunk. Ha a képviselő úr talált ilyet, akkor legyen szíves feljelentést tenni a bíróságon! (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Úgy van! - Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Mit tesz a kormány egy olyan, Európába vezető út kikövezése érdekében, mely nem csorbítja az évezredes magyar nép érdekeit? Hát, olyan kijelentéseket biztos nem fog tenni a kormány, képviselő úr, hogy "a magyarok mezőgazdaságától ments meg uram, minket!" Ne haragudjon, én úgy érzem, hogy ez az egész mezőgazdaság lejáratása, sőt, mi több, a saját pártjának is a lejáratása. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.) Pedig a Kisgazdapárt egy jobb sorsra érdemes párt lenne! (Derültség és taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Végül, ami a magyar mezőgazdaság lerombolását illeti: sajnálatos, hogy nyilvánosságra hozza, hogy mint kisgazdapárti képviselő halvány fogalommal sem rendelkezik a magyar mezőgazdaság reálfolyamatait illetően. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.) Nagy hiba! Tájékoztatom önt arról, amit mindenki tud, hogy a magyar mezőgazdaság - változatlan áron - az elmúlt évben 4,9 százalékos termelésnövekedést ért el, és ezt ebben az évben meg fogja ismételni vagy felül fogja múlni.
(15.50)
Tájékoztatom, hogy 37 százalékkal nőttek a beruházások. Tájékoztatom, hogy közel kétmilliárd dollár lesz a mezőgazdaság pozitív külkereskedelmi egyenlege, ami egyedülálló a volt szocialista országok között. Végül pedig tájékoztatom, hogy nettó befizető a költségvetésben, elsősorban a nagyüzemek jóvoltából. Végül köztudott, hogy az Európai Unió a magyar mezőgazdaságot az országtanulmányában pozitívan, problémamentesnek értékelte. Mi tudjuk, hogy nem problémamentes. Mi nagyon sokat fogunk dolgozni azért, hogy ezeket a problémákat megszüntessük, de azért ne sértegessük ezt a mezőgazdaságot, mert nem ezt érdemlik azok, akik benne dolgoznak.
Köszönöm a figyelmet. (Nagy taps a kormánypárti képviselők padsoraiban. - Zaj.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me