DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Tájékozódtam a megyei kórház vezetőitől és az önkormányzattól, és azt mondhatom, hogy az intézmény helyzete az elhúzódó beruházás és a korábbi rossz gazdálkodás miatt valóban indokolta egy válságkezelő program kidolgozását annak érdekében, hogy a felmerült problémák időben orvosolhatók legyenek.
Valóban készült egy rendezési terv, amelyet a megyei közgyűlés a napokban tárgyalt meg. Azonban ez a program úgy tervezte a létszám-racionalizálást, hogy az az intézmény működőképességét és a szakmai minimumkövetelményeket maximálisan figyelembe vegye.
Szeretném megjegyezni, hogy a szóban forgó létszámcsökkentés közel felét a gazdasági, műszaki, valamint a kisegítő személyzet köréből kell tudni teljesíteni, amennyiben az önkormányzat ezt természetesen elfogadja.
Még valamit erről a bizonyos rendeletről: a szabályozás időt ad egyes feltételek megteremtésére, így az ön által is említett 19/1996-os rendelet 4. §-a szerint a személyi feltételeknek a fekvőbeteg-ellátást biztosító szakmák esetében két év múlva, tehát 1999. december 31-éig kell megfelelni. Hangsúlyozom, hogy itt a szakmai feltételekről van szó, és mint említettem, az indokolt létszámcsökkentés jelentős részét a gazdasági, műszaki és kisegítő állomány köréből hajtják végre. A létszámfeltételeket is szabályozó minimumfeltétel-rendelet erről a körről nem szól, nem szabályozza ezt. Azonban, tisztelt képviselő asszony (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a lakosság biztonságos ellátása ezzel együtt nem kerül veszélybe.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me