DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Igen, nagyszerű lesz az államtitkár úr. (Derültség.) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Épphogy elkezdődött a tanítás az iskolákban, máris egy körlevél jelent meg az iskoláinkban, amelyben felhívták a figyelmet arra, hogy a Soros Alapítvány támogatásával különböző folyóiratokat rendelhetnek meg; 40 százalékát a Soros Alapítvány fizeti ki az iskolák helyett.
Az első helyek egyikén - a második helyen - a Magyar Narancsot ajánlotta ez a körlevél. Ha megvizsgáljuk a Magyar Narancs legutóbbi, csak a kultúrával kapcsolatos számait, amelyek kiemelten kultúrával foglalkozó részek, akkor olyan idézetekkel találkozhatunk: nem a vérmagyaroknak szánt lapban a vérfertőzésre felhívás mindennapos, vagy a "nyögvenyalás"... (Derültség a kormánypárti padsorokban.) - elnézést kérek, nem én találtam ki, ez ebben a kultúrrészben olvasható -, vagy "szétverni a ki..." - és itt leállok, mert nagyon sokat kellene fütyülni, hogy milyen száját... (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.), és ezt nem akarom idézni. De ott már nem tudok elhallgatni, amikor, mondjuk, egy ilyen nagy-nagy, vastag betűvel jelzett kultúrcikket ismertetek - elnézést a kifejezésért, nem Torgyán József használja -: "Ne baszogassuk mán a kunokat!" - mondja. (Moraj.) Ez van a gyerekeknek ajánlott, és a Soros Alapítványban megjelenő kiadványban.
Kérdezem, hogy az államtitkár úr és a miniszter úr tudnak-e ezekről (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), támogatják-e ezeket a kultúrkiadványokat. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me