ISTVÁN JÓZSEF

Full text search

ISTVÁN JÓZSEF
ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Államtitkár Úr! Emlékeztetek rá, hogy 1997. szeptember 9-én a Balaton gazdasági kiárusítása tárgyában már mondtam el itt, e Házban interpellációt, és tiltakoztam az ellen, hogy fondorlatos módon előkészítik és végre akarják hajtani a legnagyobb nemzeti kincsünk, a Balaton kiárusítását. Akkor az államtitkár úr válaszolt az interpellációmra, és részben idejét múltnak tekintette azt, részben pedig meg akart győzni arról, hogy az aggályaim nem állják meg a helyüket. (Zaj.)
Szeretném most tájékoztatni a tisztelt Házat és önt arról, hogy az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt., a Magyar Fejlesztési Bank és a Balatoni Regionális Fejlesztési Rt. a Somogy Megyei Önkormányzat nagytermében 1997. szeptember 26-án Privatizáció és modernizáció tapasztalatai és lehetőségei a dél-balatoni térségben címmel konferenciát tartott. Ezen a konferencián én is személyesen részt vettem mint meghívott. Ott dr. Csáki György, az ÁPV Rt. igazgatóságának tagja a kormányzati privatizáció tapasztalatairól szólva kijelentette, hogy a kormány eddigi privatizációja kiemelten sikeres volt, ezt kell tovább folytatni.
A konferencia a továbbiakban alapvetően a tőketársulással, pénzügyi befektetők részvételével, társaságok alapításával, partnerséggel, fejlesztési projekt megvalósításával, lízing és hosszúbérleti szerződések megkötésének lehetőségéről szólt. E programmal az idejét múlt Fejti-féle balatoni privatizációs program helyett az említett részvénytársaságok és bankok most már tőkekoncentrációval kívánják a Balatont és környékét privatizálni és támogatni - azaz, köztudomású elnevezéssel, annak kirablását előkészíteni és beindítani, például különféle társaságok alapításával és ide külföldiek becsempészésével. Az újabb kísérlet ellen a Független Kisgazdapárt, a Balatont féltők és az egész nemzet tiltakozik.
Kérem az államtitkár urat, szíveskedjék magyarázatot adni: kinek, kiknek az anyagi vagy személyes (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) érdeke indokolja a privatizációt? (Taps az FKGP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me