ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Most soron következik a nemzeti környezetvédelmi programról szóló országgyűlési határozati javaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az előterjesztést H/3400. számon, a bizottságok együttes ajánlásait H/3400/9. és 13. számokon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy a miniszteri zárszó korábban már elhangzott, most tehát a határozathozatalra kerül sor. Bejelentem, hogy az ajánlás 4. és a kiegészítő ajánlás 3. számú pontjában szereplő módosító javaslatokat előterjesztői visszavonták. A H/3400/9. számú ajánlás 3., 5., 6. és 7. számú pontjait, továbbá a H/3400/13. számú kiegészítő ajánlás 1., 2., 6. számú pontjait az előterjesztő támogatja. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 1. és 2. számú pontjaiban javaslatok elfogadását. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 299 igen szavazattal, 2 ellenében, 8 tartózkodással elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 4. számú pontjában Nádori László a határozati javaslat melléklete 2/2. szerkezeti egységét új alponttal javasolja kiegészíteni. Indítványa szerint az emberi egészség védelmének vonatkozásában kiemelt jelentőségű a sportolás társadalmi és nevelési fontosságának érvényesítése. A gazdasági bizottság támogatja, a többi nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 115 ellenében 29 tartózkodással elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 5. számú pontjában Nádori László a határozati javaslat mellékletét új fejezettel javasolja kiegészíteni, melyben a környezetvédelmi program megvalósításának kulcsterületeit jelöli meg. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 42 igen szavazattal, 239 nem szavazattal és 29 tartózkodással nem fogadta el.
A határozathozatal végére értünk. Kérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyről kellett volna, de nem szavaztunk. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett. Bejelentem, hogy zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me