BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Nagy figyelemmel hallgattam végig Pusztai Erzsébet felszólalását, mint ahogy az egész eddigi vitát. Azt szeretném mondani, hogy abban egyet lehet vele érteni, hogy a kormány hibát követett el, amikor nem nyújtotta be korábban ezt a törvényjavaslatot, a határidő miatt. De azt hiába vártam, hogy választ kapok az alapkérdésre, hogy milyen legyen az egészségbiztosító és a nyugdíjbiztosító irányítása, ki felügyelje, hogyan felügyelje, hogyan jöjjön létre stb. Erre a kérdésre az egész eddigi vitában nem kaptam megnyugtató választ. Mert azt elmondtuk hárman, szabaddemokrata fölszólalók, hogy azt a megoldást, amit a kormány benyújtott, mi sem tartjuk jónak, és javaslatokat teszünk a módosításra.
Azt gondoltuk, hogy talán más tud egy jó, megnyugtató választ, és egyetlen ellenzéki párttól - azon kívül, hogy a kormányra haragszanak, ami rendben van, hogy szemrehányást tesznek a kormánynak, ami természetes - sem kaptuk választ arra, hogy mit kéne csinálni, mi lenne a megoldás. Erre most Pusztai Erzsébettől sem kaptam semmilyen pozitív választ. Szabó Tamás korrektül elismerte a hozzászólásában, hogy az MDNP-nek nincs pozitív válasza; ebben Pusztai Erzsébet engem megerősített.
Még egy megjegyzést tennék. Egy dolog nekünk nem lenne rokonszenves: ha bejönne a magyar politikába egy olyan precedens, hogy valakinek a mandátumát meghosszabbítják. Ezt mi semmiképpen sem javasoljuk. Itt minden választott szerv eddig - 1989 óta - addig működött, ameddig a mandátuma szólt. Jó lenne nem elindulni abba az irányba, hogy egy ilyen bizonytalan meghosszabbítást elkezdünk. Valamilyen megoldást kell találni együtt, és mi szeretnénk, ha együtt találnánk meg a megoldást, úgy, mint ahogy '91-ben nagy többség alakította ki ezt a megoldást.
(17.40)
Keressük együtt! Lehet szidni a kormányt, lehet gyanúsítgatni a kormányt valamiféle alkuról, amiről mi a magunk részéről nem tudunk semmit, hogy ilyen alku lenne. Szerintem nincs is, mert a nyugdíjbiztosító és a szakszervezetek továbbra sem támogatják a nyugdíjreformot. Tehát szerintem ilyen alku nincs, legalábbis nem működik. De az szeretném mondani: várjuk a pozitív javaslatot. Eddig hiába vártunk rá. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me