DR. OROSZ ISTVÁN

Full text search

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagy érdeklődéssel hallgattam Pusztai Erzsébet képviselő asszony felszólalását, és rendkívül sokat tanultam belőle - ezt nem szégyellem bevallani -, mint olyasvalaki, aki nem különösebben tájékozott az egészségbiztosítás dolgaiban.
Két dologgal maximálisan egyetértek, egy állítását vitatnám. Az egyik az, hogy ő is azt mondotta, hogy az önkormányzatiságra feltétlenül szükség van. Én úgy vélem, nem lehet és nem szabad vitatnunk, hogy ezt az önkormányzatiságot meg kell tartanunk. Azzal is egyetértek, hogy a költségvetési tervezési hibák hozzájárultak azokhoz a gazdálkodási problémákhoz, amelyek az egészségbiztosítás gazdálkodásában megmutatkoztak, és azzal is, hogy külön kell választani a költségvetési tervezési hibákat és az egészségbiztosítás saját vagy ezen kívüli gazdálkodásának problémáit.
Itt azonban látok egy olyan elemet, amit, úgy vélem, feltétlenül hangoztatni kell. Ez a gazdálkodás az elmúlt időszakban mindig arra számított az én megítélésem szerint, hogy úgyis lesz majd pótköltségvetés, úgyis mindazt az összeget, amit elköltünk, valakinek ki kell fizetni, és ezt a magyar állam feltétlenül ki fogja fizetni - és ehhez kell egy pótköltségvetés, és akkor meg van oldva.
Fel kell tenni a kérdést, hogy valóban megtett-e mindent az Egészségbiztosítási Önkormányzat a saját gazdálkodásában ahhoz, hogy ne erre az elemre számítson, hogy majd úgyis valaki kifizeti.
Ami a delegálás és választás ügyét érinti, ebben van részben más véleményem. Mindenekelőtt az, hogy ez most is egy vegyes rendszer. Vannak, akik delegáltakat küldenek, a munkaadói oldal, és van, akiket választottunk. Meg lehet-e teremteni azt, hogy mindkét oldal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) azonos módon legyen képviselve ebben az önkormányzatban? Én ezt nem tudom, csak kérdezem, hogy meg lehet-e oldani. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me