DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Az is pozitív javaslat, ha én azt mondom, nevezzünk ki felügyelőbizottságot, és irányítsa egy felügyelőbizottság a társadalombiztosítás önkormányzatait mindaddig, amíg konszenzussal meg tudunk teremteni egy másfajta önkormányzati választást. Ez egy teljesen pozitív javaslat, tisztelt képviselő úr. Ez megoldást jelent, és véleményem szerint jobb megoldást, mint amit a kormány javasolt. Ez az egyik dolog.
Ezek után én nekiállhatok arról előadást tartani, tisztelt képviselőtársam, hogy én hogyan is képzelem az új választást; mondjuk, például arról előadást tartani, hogyan kell elérni azt, hogy Magyarországon ne csak a szervezet, hanem az összes dolgozó érdekképviselete megjelenhessen. És lehet azt mondani, hogy kérem, tartsunk általános társadalombiztosítási önkormányzati választást, de ne csak a szakszervezetek jelöljenek, hanem még ezenkívül sokféle szervezet.
Tisztelt Képviselő Úr! Én ezt persze elmondhatom itt önnek, csak akkor az időnk nem lesz elég semmire, mert azt is nagyon jól tudom, hogy ezt én hiába fogom most elmesélni. Itt van előttünk egy törvény. Vagy ezt a törvényt fogadom el, vagy ezt a törvényt úgy látom, hogy módosítani lehet, vagy azt mondom, hogy vonják vissza, vagy azt mondom, hogy hosszabbítsuk meg a mandátumot - mert ennyi idő alatt nem fogjuk tudni az igazán jó megoldást megtalálni.
Képviselő Úr! Ehhez a törvényhez be lehet nyújtani módosító indítványokat, de három hónapon belül nem fogja tudni megoldani azt a kérdést, hogyan lehet valóban legitim önkormányzatokat választani Magyarországon; pedig mindenki tudja, hogy a biztosítási önkormányzatoknak ez az igazi megoldása. Lehet persze tőlünk nagyon szép dolgokat várni. Én csak azon csodálkozom, hogy három évig miért nem jutott eszükbe, hogy ezen gondolkozzanak, és miért most mondja a Szabad Demokraták Szövetsége, hogy vannak nekik módosító indítványaik. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) Az önök megoldása mi? (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me