DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Köszönöm, képviselő úr. Nagyon örülök neki, hogy a nekem feltett kérdésre így már módom van válaszolni.
Nos, amit mi támogatni tudunk a felügyelőbizottság rendszerénél, az, kérem szépen, paritásos felügyelőbizottság! Ahogy '92-ben a parlament által felállított felügyelőbizottság 50-50 százalékban állt fel kormánypártok és ellenzék által javasolt képviselőkből, mi ugyanúgy gondoljuk most a felügyelőbizottságot, és abszolút nem szeretnénk, ha a kormány ellenőrizné. A kormány már volt gazdája a társadalombiztosítás különféle alapjainak; soha semmilyen kormány nem lehet jobb gazdája a társadalombiztosítási alapoknak, mint az, ha van valami önálló felügyelete vagy önkormányzata a biztosítási alapoknak.
Tehát nem azt kifogásolom, hogy ez a kormány ne felügyelje - bár azt speciálisan is kifogásolnám -, de az a véleményem, hogy soha semmilyen kormány ne felügyelje a társadalombiztosítási önkormányzatokat. Éppen ezért a felügyelőbizottság 50-50 százalékban álljon fel kormánypártok és ellenzéki pártok által javasolt képviselőkből, és ezt szavazza meg a parlament - így egészen másképp vetődik fel a felügyelőbizottság mint olyan. Tehát még véletlenül se kerüljön kormányellenőrzés alá!
A másik kérdés: az, hogy milyen személyek vannak az egészségbiztosítás önkormányzatának elnökségében, az egy dolog, és egy másik dolog, hogy milyen működési rend és milyen ellenőrzési rend szerint működik, egy megerősített felügyelettel. Még mindig többet érünk el, ha nem átmeneti és rövid távú megoldásokban gondolkodunk, hanem hagyunk időt magunknak arra, hogy kidolgozzunk egy végleges megoldást. Mindössze csak erről szól a kompromisszumos javaslat. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me