DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Egy kérdés nyitva maradt: a Magyar Demokrata Fórum nevében felszólaló képviselőtársaim szavaiból nem derült ki egyértelműen és világosan, hogy a Magyar Demokrata Fórum elhatárolódik-e az antiszemita kijelentésektől, amelyek az Országgyűlésben elhangzottak - igen vagy nem? Az erre a kérdésre adandó válasszal változatlanul adós maradt képviselőtársam. (Moraj az MDF padsoraiban.)
A második: rosszul emlékszik; '94-ben nem mi folytattunk olyan stílusú kampányt, hanem önök - emlékszik még a "Varsó elesik, majd Budapest következik" című kampányra és másokra. Én azt gondolom, az ön beszédéből kilóg a lóláb - teljesen egyértelmű és világos -: úgy gondolják, hogy elveszítették '94-ben a kormányzati hatalmat, és ez elviselhetetlen az önök számára. Hadd idézzek akkor önnek egy klasszikust, Antall Józsefet, aki az akkori ellenzéknek mondotta volt ebben az Országgyűlésben: "Tetszettek volna megnyerni a választásokat." (Dr. Torgyán József: Most tetszünk...) Ezt tudjuk mondani ma is önöknek: várják ki a sorukat, és majd a választásokon eldől.
Ami pedig a személyes érintettségemet illeti Torgyán József szavaiból: igen, Kovács Béláék, 50 évvel ezelőtt, ők voltak a Kisgazdapárt. (Derültség a kormányzó pártok padsoraiban.) S nagyon sajnálom, hogy nem ők ma a Kisgazdapárt. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.) Nagyon sajnálom, mert ők biztos... (Dr. Torgyán József: Halálra ítélték...), hogy elhatárolódtak volna minden antidemokratikus és antiszemita kijelentéstől... (Dr. Torgyán József: Halálra büntettétek! - Egy hang a Kisgazdapárt padsoraiból: Börtönre!), és biztos vagyok benne, hogy nem ilyen stílusban politizálnának.
Nagyon bízom benne, lesz egyszer olyan Kisgazdapárt, amely az ő örökségüket fogja folytatni. (Közbekiáltások az FKGP padsoraiból.) Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me