DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Full text search

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! 1996. május 13. és 31. között került sor az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló szerződés első felülvizsgálati konferenciájára. Ennek az első felülvizsgálati konferenciának fontos eredménye volt az a hosszú éveken keresztül kitartóan fenntartott orosz-ukrán kérésre módosított szárnyszabály, amelyet az az "A" nevezetű melléklet rögzít, amelynek az elfogadásáról van szó. Konszenzusos döntés született arról, hogy ezt a szárnyszabályt rugalmasan kell végrehajtani, ami magyarul azt jelenti, hogy Oroszország és Ukrajna nagyobb mennyiségű fegyverzetet és harci technikát helyezhet el a déli területeken.
Ennek ellentételezéseképpen a két ország vállalta, hogy információkat szolgáltat, szigorúbb ellenőrzési mechanizmusokat enged érvényesülni ezeken a területeken. Magyarország érdekeit nem érinti az adott módosítás, Magyarországra nézve ebből kötelezettségek nem fakadnak.
A melléklet megerősítéséről és kihirdetéséről - a magyar alkotmányos rend értelmében - törvényben kell rendelkezni, ezért kérjük, hogy az Országgyűlés erősítse meg. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me