DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt miniszter úr, köszönöm a választ; tisztelt képviselőtársaimnak az eddig tanúsított figyelmét.
Tisztelt Miniszter Úr! A válaszában néhány pontatlanság volt. Hisz ha föltételezzük, hogy ön haladéktalanul, a fegyelmi vizsgálat lefolytatását követően tájékoztatta a nemzetbiztonsági bizottságot, akkor el kell gondolkozni azon, hogy ön a feljelentést március 13-án nyújtotta be, a bizottságot pedig március 19-én tájékoztatta. Ezek szerint hat nap kellett ahhoz, hogy a feljelentés után, amikor az ön beismerése szerint is egyértelművé vált az ön számára az ügy megítélése, eljutott addig a pontig, hogy a bizottságot tájékoztassa.
Őszintén megmondom, nem teljesen értem akkor, hogy a sajtóban eddig megjelent adatok alapján az országgyűlési képviselők a "Nyírfa-akció"-ban milyen szerepet töltöttek be. Ha nem gyűjtöttek róluk adatokat, akkor hogy kerültek az ügynökök látókörébe, kérdezték-e őket az ügynökök, adatokat rögzítettek róluk: csak éppen milyen adatokat? Azokat, amiket nem ők mondtak, vagy azokat, amelyeket mások mondtak?
Az ügy meglehetősen szövevényes, és nagyon bonyolulttá vált azt követően, hogy a napilapok közölték a Páter fedőnevű ügynökkel kapcsolatos találgatásaikat. S én nagyon sajnálom, hogy miniszter úr folyamatosan az Országgyűlés nyilvánossága előtt és a közvélemény nyilvánossága előtt bizonygatja, hogy valaki informátor vagy nem informátor. Tudniillik a miniszter nem tudhatja az ügynökök nevét, hisz ez a legalapvetőbb szakmai előírás, hogy a rejtett ügynökök nevét nem lehet a nyilvánosságra hozni, még negatív értelemben sem. Ezek szerint miniszter úr ismeri az ügynökhálózatot.
Ezért én sajnos a fentiek alapján nem tudom a választ elfogadni, s kérem képviselőtársaimat, tegyék lehetővé, hogy a nemzetbiztonsági bizottság valóban részletes és alapos (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) vizsgálatot folytathasson ebben az ügyben. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me