DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Azt hiszem, mindnyájan jórészt megelégedéssel is hallottuk az ön válaszát, és megelőlegezem azt, hogy el fogom fogadni a válaszát, hiszen számos olyan pozitív dologról esett szó, különösen a tételes válaszsorban, amelyet azt hiszem, sokan fogunk majd örömmel várni vagy találni valamikor '98 januárjában-februárjában, amikor az adóbevalló íveket megkapjuk. Hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy kérdésem feltevésének indokolásában - az idő rövidsége miatt - egy-egy rövid példát igyekeztem felhozni; igaziból arra szerettem volna rávilágítani, hogy adózói kötelességünk teljesítéséhez jó lenne elkerülni azt a stresszhelyzetet, vagy mondhatnám adóbevallóív-feelinget, amely igaziból nem segíti az adózókultúra magasabb szintre emelkedését.
Különösen örülök annak, hogy nyelvészeket is bevonnak ebbe a munkába, és itt, amikor ön említette a nyelvészek bevonását, tisztelettel javasolnám azt, hogy egy előpróbát is végezzenek el azok reprezentatív bevonásával, akik majd később kitöltik ezeket az íveket. Hiszen azt hiszem, hogy a nyelvészek segítsége mellett egy ilyen próba még tovább pontosíthatja az egyébként nemes szándékot.
Végezetül azt hiszem, a mindnyájunk által leginkább várt módosítás abban lehetne megragadható, hogy az a tükör, amelyet az adóbevalló ív jelent - tehát az adótörvények -, ha lehet, a jövőben legyenek áttekinthetőbbek és közérthetőbbek.
A válaszát tehát, megismétlem, elfogadom és köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me