DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen. Én azt hiszem, hogy az, amit Pusztai Erzsébet képviselőtársunk elmondott, tipikus példája volt annak, hogy egy bizonyos kérdést, ami a laboratóriumokra vonatkozik, nem lehet elszakítani az egészségügy általános helyzetétől, hiszen ez a kérdés éppúgy befolyásolja az ország általános egészségügyi állapotát, mint számos más kérdés: akár a kórházbezárások, akár más, nem megfelelő módon végrehajtott fejlesztés.
A múlt héten volt módom felhívni a parlament figyelmét arra, hogy az angol felmérés szerint a huszonhét felmért ország közül Magyarország egészségügyi helyzetében a 21. helyezést értük el, ami nem megtisztelő, nem megfelelő; és ma már ott tartunk, hogy Argentína és Peru következik utánunk. Rendkívüli módon csökkent a felmért országokhoz képest az egészségügyben a pozíciónk.
Én azt hiszem, az a védekezés, amit az államtitkár úr elmondott, hogy a parlament fogadta el, nem megfelelő, hiszen ez a kormány előterjesztése volt, és itt a hetvenegynéhány százalékos többség fogadta el ezt az előterjesztést; az meg végképp felháborító - legalábbis az én számomra -, hogy miután megszűnt a finanszírozás, miután a törvényre hivatkozva egy olyan rendelet született, akkor most elkezdenek ezen a kérdésen gondolkozni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem ez az egyetlen hely az, amikor először történik a rombolás, és utána, amikor már a probléma jelentkezik vagy valamelyik képviselő felhívja a figyelmet a rombolásra, akkor kezdődik el a gondolkodás. Én azt hiszem, ez nem megfelelő állapot.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me