KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Boross Péter képviselő úr felszólalása - ha figyelembe vesszük, hogy Isépy Tamás egy korábbi hasonló tárgyban elmondott felszólalására hivatkozott - abba a sorba illik bele, ahol a politikusok sürgetik, hogy valamifajta hangnem-, stílusváltás történjen a parlamentben annak érdekében, hogy azokat az egyébként fontos kérdéseket, amelyekkel szembe kell néznünk, olyan módon tárgyaljuk meg, hogy valóban világos legyen mindenki számára kinek-kinek az álláspontja. Hozzáteszem, hogy ebben a tárgyban Pető Iván, az SZDSZ akkori frakcióvezetője is megkereste a parlamenti pártokat, éppen ugyanezzel a céllal.
Ha ez így van, akkor a kormány részéről ezt mi természetesen csak üdvözölni tudjuk; nem belemenve abba a vitába, amit ilyenkor folytatni szoktunk, hogy akkor az ellenzék vagy a kormánypártok felelősek a kialakult helyzetért. De azt valóban érdemes végiggondolni, hogy ha itt gyűlölködés van, akkor azt ki szítja, ha van itt hazugság különböző kérdések kapcsán, akkor azt ki mondja, ha megjelenik a demagógia ebben a Házban, akkor ki az okozója annak, hogy mindez megjelenik. (Hangok az MSZP padsoraiból: Így van! Úgy van! - Taps a kormánypárti padsorokban.)
De én erre a kérdéskörre szándékosan nem térek ki, mert én is fontosnak tartanám, ha normális hangnemben, a lényegre koncentrálva rögzítenénk álláspontjainkat, és próbálnánk egymást meggyőzni; ha könnyedébben időnként egyébként, akkor könnyedébben, mert én azt gondolom, az végső soron nem olyan nagy baj. És hogy mennyire sok még a tennivalónk ezen a területen, azt mutatja a Boross Péter felszólalása utáni felszólalás. Nem hiszem, hogy botcsinálta virágkertészek véleményét kellene ezekben az ügyekben mértékadónak gondolnunk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me