DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy a válaszom egyértelműen igen. Biztosíthatom képviselő urat, hogy mind a Belügyminisztérium, mind pedig a Belügyminisztériumon belül a belügyminiszter úr nagyon fontosnak tartja az önkormányzati feladatok rendszerében mind a településfejlesztést, mind pedig a településüzemeltetést, és ezért szívügyének tekinti azt.
Képviselő úr kérdése arra utal, hogy rendelkezik bizonyos információkkal, részinformációkkal a minisztériumon belüli átszervezést illetően, de ennek a hátteréről természetesen nincsenek megfelelő információi.
(16.10)
A szakemberek szerint a főosztály átszervezése, a különböző belső szervezeti egységeknek a hatékony feladatellátás követelmény szerinti átalakítása már hosszabb ideje időszerű, és pontosan azon feladatok ellátása érdekében, amelyet képviselő úr is itt felvetett, szükséges, mivel az adott terület vezetése elégedetlen volt az ott folyó munkával. Tehát a változás kifejezetten a hatékonyabb munkát szolgálja, és arra irányul.
Egyébként pedig a településfejlesztés a jövőben szervesen az önkormányzati főosztályhoz kapcsolódik, ahol rendelkezésre áll az a jogász szakembergárda is, amely képes a koncepció véglegezését követően a miniszter úr által is ígért törvényjavaslat magas színvonalú elkészítésére. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me