DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Asszony! Tájékoztatást kértünk az ügyben Miskolc megyei jogú város jegyzőjétől. E tájékoztatás szerint a város nem kívánja bezárni a Gárdonyi Géza Általános Iskolát. Valóban egy másik, onnan öt percre lévő iskolával közös igazgatás alá kívánja vonni, de sem most, sem a távlatokban nem szerepel a terveik között ezen iskola megszüntetése.
Az önkormányzat az önkormányzati törvényben foglalt jogánál fogva gazdálkodik. Ez a gazdálkodás természetszerűleg kiterjed arra nézve is, hogy ha egy iskolában 230 gyerek 13 csoportba jár, és egy másik iskolában 318 gyerek 16 csoportba, akkor ezek között valami olyan átjárást, olyan közös igazgatást létesítsen, amellyel az adott iskolaépület vagy az adott intézmény jobban kihasználható.
Nem került veszélybe az iskola léte, a gyermekek iskolába járásának lehetősége. A város polgármesteri hivatalához, illetőleg jegyzőjéhez írott levelünkben külön is felhívtuk a figyelmet arra, hogy milyen törvényes és egyéb jogszabályi előírásai vannak egy ilyen iskolaátszervezéssel kapcsolatos intézkedésnek. Felhívtuk a figyelmet ezek betartására.
A tájékoztató szerint betartották, vagy be kívánják tartani ezeket a rendelkezéseket. Az érintett szülők, a pedagógusok a gyerekekkel leültek, megtárgyalták, és ők is megértették és elfogadták ezeket az intézkedéseket, amelyekhez egyébként - még egyszer hangsúlyozom - az önkormányzatnak joga van. Egyes-egyedül az igazgatónő pótléka kerül veszélybe, akinek ezáltal a pótléka a felére csökken. Ezzel - sajnos - nem tudunk mit kezdeni. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me