KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt országgyűlési biztos asszony, tisztelt országgyűlési biztos urak! Csatlakozva az elismerő szavakhoz, eleget téve Isépy képviselő úr azon felszólításának, hogy érdemi kérdésekről is szót kell váltani a jövőben, és tekintettel arra, hogy a Népjóléti Minisztérium is azon minisztériumok közé tartozik, amelyeknek a kapcsolata az országgyűlési biztosokkal meglehetősen sokrétű, néhány érdemi kérdésről szükségesnek tartom elmondani a Népjóléti Minisztérium véleményét is.
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és helyettese beszámolójának a szociális és az egészségügyi területre vonatkozó megállapításait a tárca alapvetően mindig elfogadta és a szükséges intézkedéseket a lehetőségeken belül igyekezett megtenni. Általánosan azt mondhatom el, hogy a jelentésben felvetett kérdésekben megoldást jelentenek az előkészületben lévő, illetve részben már benyújtott jogszabálytervezetek.
Ezek közül is kiemelném a készülő egészségügyi törvényt, amely részletesen foglalkozik a betegek jogaival, ezen belül különösen a pszichiátriai gondozás alatt állók érdekvédelmének kérdéseivel - így például a rendszeres felülvizsgálatukra vonatkozóan külön szabályok kerültek a törvénybe. A pszichiátriai otthonokban ellátottak felülvizsgálatára létrejöttek a szakértői bizottságok, a munka megkezdődött. Reméljük, hogy a végleges szabályozás megnyugtató megoldást ad a beszámolóban felvetett problémákra.
Ugyancsak foglalkozik a pszichiátriai gondozás egyes kérdéseivel a szociális törvény is, és a szakmai feladatok megoldásánál, illetve a szociális intézmények működési előírásairól szóló kormányrendeletnél például felhasználtuk az állampolgári jogok biztosának a pszichiátriai otthonok intézményvezetésével kapcsolatos ajánlásait. Az 1997. évi szakmai pályázatok keretében kiemelt módon biztosítunk támogatást a pszichiátriai szociális ellátás nappali és területi ellátási formáinak fejlesztéséhez; létrejöttek a fogyatékosok otthonaiban ellátottak felülvizsgálatának rendszerét, valamint a képességfejlesztési előírásokat kidolgozó szakértői bizottságok. Ezen túl a szociális területen vizsgált panaszok többnyire az önkormányzatok hatáskörébe utalt szociálpolitikai ellátást érintik, mint például a segélyezés, a lakáshoz jutás, vagy éppen a hto-val kapcsolatos támogatások ügyét.
Az emberi jogok országgyűlési biztosa konkrét ügyek kapcsán többször kifogásolta azt a gyakorlatot, hogy a Magyarországon orvosi diplomát szerzett külföldi állampolgárok munkavállalására vonatkozó speciális ágazati szabályok alkotmányellenesek, és kérte azok módosítását. Ezzel összefüggésben a Magyar Orvosi Kamara egyetértési jogának gyakorlása is problémát okozott, ugyanis többször előfordult, hogy nem az arra hatáskörrel rendelkező szerve hozott határozatot. A jogszabály-módosítás iránti igény lényegében az orvosok nyilvántartásának felülvizsgálatát jelenti, amely az új egészségügyi törvénnyel megoldódik.
Szeretnék kitérni az ajánlás 2/a. pontjára, ahogy azt országgyűlési biztos asszony is említette. Az ajánlások között szereplő konkrét esetben, amely az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat egyes veszélyes munkakörben dolgozó munkatársainak munkahelyi pótlékával kapcsolatos, álláspontunk szerint, melyet az állampolgári jogok országgyűlési biztosának is megküldtünk, jelenleg a hatályos jogszabályok között inkonzisztencia van. Ennek következtében állt elő az a helyzet, hogy az ÁNTSZ központi intézeteiben dolgozók, akik a közalkalmazotti törvény hatálya alá tartoznak, a pótlékalap 100 százalékának megfelelő munkahelyi pótlékot kapnak, míg a gyakorlatilag ugyanilyen munkát végző, ám köztisztviselői beosztású dolgozók munkahelyi pótlékban nem részesülnek. A munka törvénykönyve értelmében pedig a munkáltató csak az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos körülmények között foglalkoztathatja a munkavállalóját. Olyan körülmények között tehát, amely pótlék folyósítására ad alapot, elvileg közalkalmazott nem foglalkoztatható. A munka törvénykönyvének rendelkezése szerint az egészséget veszélyeztető és biztonságos munkakörülmények követelményeinek teljesítése helyett pénzbeli vagy egyéb megváltás tilos.
A rendezés lehetséges és jogszabálynak megfelelő útját tehát csak a hatályos rendelkezések módosításában látjuk. Ennek érdekében a rendezés lehetséges módjairól a jogszabályalkotás előkészítéseként előterjesztés készült. Az előterjesztés anyagát már koncepcionális szinten széles körben megismertettük az érintett szervezetekkel, elsősorban a Munkaügyi és a Pénzügyminisztériummal, valamint az EDDSZ-szel. Az országgyűlési biztos általános helyettese által igényelt kodifikálásra a tárcaközi és a társadalmi egyeztetések lezárása után kerülhet sor.
Az adatvédelmi biztos beszámolója szintén érinti néhány kérdésben az egészségügyet. Az adatok kezelésével kapcsolatos bizonytalanság okát az egészségügyi és a társadalombiztosítási reformhoz kapcsolódó, nagy horderejű jogszabályváltozásokban látja.
Az utóbbi két évben az egészségügy reformja jelentősen felgyorsult, az átalakulás egyes fázisaihoz az adatok kezelésére vonatkozó, új és új szabályok tartoznak. Ezek követése valóban fokozott terhet ró az adatkezelőkre, azonban a szabályok megismertetéséről minden esetben széles körben gondoskodunk mind a szaksajtó, mind a média útján.
Az újonnan felmerült gondok közül az AIDS-betegségben szenvedők, illetve a fertőzöttek nyilvántartására vonatkozó, az Európai Közösséggel összhangban álló jogi szabályozásra szintén a most készülő egészségügyi törvénytervezet tesz javaslatot.
A nemrégiben bevezetett orvosi vényekkel kapcsolatban ismereteink szerint technikai okokból érkeztek észrevételek, amelyek korrekciójáról az egészségbiztosítási pénztár gondoskodott. A vényen feltüntetett adat védelméről ismereteink szerint a jelenlegi és a fejlesztés alatt álló rendszerek megfelelően gondoskodnak.
A privatizálandó, illetve megszületendő kórházak ügyek az esetek egy részében politikai kérdéssé vált. Bár általában elfogadott, hogy az egészségügy jelenlegi szerkezete nem illeszkedik a valós lakossági szükségletekhez, és hogy a privatizáció által eredményezett tőkebevonás előnyt jelenthet az egészségügy nehéz finanszírozási helyzetében, azonban a konkrét helyi megoldások vélt vagy valós érdekek sorát érinthetik. Adatvédelmi szempontból fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az egészségügyi adatok kezelésére vonatkozó jogszabályok tulajdon- és működtetési formától függetlenül vonatkoznak minden szolgáltatóra.
Ugyancsak közérdek és állampolgári érdek az egészségi állapot felmérése a lakosság szélesebb, vagy szűkebb körében, a valós szükségletekhez jobban igazodó egészségpolitika kialakítása érdekében. Ismételten fel fogjuk hívni a felmérésben részt vevők, elsősorban az ÁNTSZ felelős vezetőinek figyelmét a megfelelő tájékoztatásra és ennek dokumentálására.
A pszichiátriai és szenvedélybetegek adatainak kezelésével foglalkozó vizsgálat megállapításai alapján került szabályozásra ez a kérdés az új egészségügyi törvény tervezetében. Az adatvédelmi biztos által a drogambulanciákon végzett vizsgálat több adatkezelési hiányosságot és szabályszegést tárt fel, különös tekintettel arra, hogy a rendőrségnek kiadták az ott kezelt betegek számát. A vizsgálat tapasztalatai részben beépítésre kerültek a jelenleg az Országgyűlés által tárgyalt egészségügyi adatkezelési törvénybe, amely nem általában, hanem konkrét bűncselekmény gyanúja esetén teszi lehetővé a rendőrség számára az adathoz való hozzájutást. Külön garanciális szabály, hogy a drogambulanciákon kezelt személyek egészségügyi és személyazonosító adatait elkülönítetten kell nyilvántartani.
Összességében a Népjóléti Minisztérium szakmai feladatainak ellátása során az ombudsmanok ajánlásait igyekezett figyelembe venni, több érdemi intézkedést tettünk, illetve tervezünk tenni a jelzett problémák rendezése érdekében. Ajánlásaik a hatályos jogszabályok pozitív megváltoztatására irányulnak, elősegítve ezzel a jogalkotó munkát.
(12.20)
A jogszabályok előkészítése során szintén aktívan részt vesznek a munkánkban szakértői szinten, illetve a tárcaegyeztetések során is. Ennek a párbeszédnek a fenntartását továbbra is nagyon fontosnak tartjuk.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me