KŐSZEG FERENC

Full text search

KŐSZEG FERENC
KŐSZEG FERENC (SZDSZ): Hegyi Gyula felszólalása után szerettem volna a megjegyzésemet megtenni, de talán még most sem késő. Azt gondolom, hogy ha Hegyi Gyula olyan élénken figyelt volna a szavaimra, amilyen élénken reagált rájuk, akkor észrevette volna; szó sincs arról, hogy én kizárólag Nikolitsot bíráltam, és Kuncze belügyminiszter urat meg egyáltalán nem. Nem is bíráltam egyáltalán: éppen ellenkezőleg, azt mondtam, hogy a tárca nélküli miniszter elfogadta az adatvédelmi biztos ajánlásait egy olyan visszásság ügyében, amelyet egyébként nem ő követett el, hiszen arra korábban, '90-95-ig, tehát az ő minisztersége előtt került sor.
Csak azt mondtam, hogy sajnálatos módon annak ellenére, hogy ő ezeket az ajánlásokat elfogadta, és ezt támogatja, a végrehajtásra igen lassan került sor, hiszen idestova eltelt egy év, és a 797 érintett személy közül talán még csak a negyedrészük értesítésére került sor. A belügyminiszter urat sem dicsőítettem minden tekintetben, hiszen arról is beszéltem, hogy miközben egyrészt nagyon is fogékony - és nagyon helyesen fogékony - az ombudsmani ajánlásokra, az idegenrendészeti törvény tekintetében nem történt meg ez az előrelépés - amire az ombudsmanok ugyancsak ajánlást tettek, és amivel ő egyetértett.
Ami pedig a rendőrségnek a fellépését illeti, én egyáltalán nem vagyok ellene: a rendőrség határozott, ám jogszerű intézkedését nagyon is helyeslem, fontosnak tartom; csak egyrészt nem nagyon helyeslem a látványos, de kevéssé effektív intézkedéseket, másrészt egyáltalán nem helyeslem és nem tudom elfogadni a rendőri brutalitást, különösen, hogyha az következmények nélkül marad.
Hegyi Gyula képviselőtársamnak, aki egyúttal kiváló filmkritikus is, hadd ajánljam a figyelmébe e tekintetben a Szolgálunk és vétünk című dokumentumfilmet, amely a filmszemlén díjat nyert. Köszönöm szépen. (Derültség. - Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Hegyi Gyula: Köszönöm szépen.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me