DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Sokadszor vagyunk a vita egésze folyamán a legfontosabb kérdésnél. Nevezetesen: hogyan is tud egymáshoz kötődni itt és most Magyarországon egy ilyen történelmi szakaszban a kultúra, a civilizáció, a reklám, az izoláció és a nyitott világ a globalizáció korában?
Azt hiszem, amikor erről beszélünk, akkor a világ minden kincséért óvnám magunkat attól, hogy egy sajátos új autarchiába burkolózzunk egy egyébként jól kitalált és kulturált reklámszlogen példájára hivatkozva, amit egyébként az orosz föderáció területén ugyanez a cég lefordított: . Így hangzik, és így is nyomatják legalább annyiszor, mint bárhol másutt. Itt nem! Érdekes értékítélete ennek a cégnek, hogy az egyik helyen megteszi, a másikon nem.
Most hadd mondjam el: ebből a megközelítésből bizony egy kicsit csiklandozza a magyar öntudatomat, hogy feltételezte rólam ez a cég, hogy megértem ezt a reklámszlogent; míg volt egy más társadalom, ahol ugyanez a cég azt mondta, hogy ott még le kell fordítani. Hogy a kulturális identitásom meg tudom-e őrizni, azt hiszem, messze sok minden mástól sokkal-sokkal inkább függ, semmint attól, hogy egy-egy reklámban egy-egy szlogen angolul, magyarul, németül vagy valahogy elhangzik-e.
Ha izoláltság és nyitottság között kell választani, én azt választom, hogy egyre több channelen, csatornán (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) olyan erős magyar cégek legyenek, amelyek a Balaton reklámját meg tudják jeleníteni német nyelvterületen igen jó ízzel. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me