DR. BARÁTH ETELE

Full text search

DR. BARÁTH ETELE
DR. BARÁTH ETELE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Szocialista Párt azért támogatta ennek az országgyűlési határozatnak az elfogadását, mert ezzel is elő tudta segíteni az 1996-ban elfogadott törvény érvényesülését; nevezetesen elő tudta segíteni azoknak a decentralizációs elveknek a kiteljesedését, amelyekre ez a törvény alapult.
Tekintettel arra, hogy az elmúlt években is különböző állami pénzek rendszeresen fölosztásra kerültek, a Szocialista Párt úgy ítélte meg, hogy sokkal jobb az, ha ezek a pénzek megfelelő szervezeti és intézményi keretek között azoknak a kezébe kerülnek, akik saját sorsukról dönthetnek. Hiszen ez a pénz azt jelenti, hogy az egyes megyei területfejlesztési tanácsok - amelyeket az önkormányzatok társulásai alakítanak - oszthatják el a saját maguk által elfogadott koncepcióknak és fejlesztési programoknak megfelelően ezeket az összegeket a térségek elmaradottságának felszámolásáért.
Éppen azért támogatta a Szocialista Párt ezt az országgyűlési határozatot, hogy mindenképpen megelőzzön bármilyen jellegű olyan spekulációt, amely esetlegesen az állam kezében lévő pénzek szabálytalan felhasználásából adódhatott volna. Éppen ezért nem kampánycélokra, hanem az ország kiegyenlített területi fejlődése érdekében szavazott a Szocialista Párt a határozat mellett.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me