DR. HASZNOS MIKLÓS

Full text search

DR. HASZNOS MIKLÓS
DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Nagyon örülök annak, hogy az államtitkár úr ugyanabból az anyagból idézett, illetve az államtitkár úrnak úgy állították össze. Azt nyomatékosan hangsúlyozni szeretném, hogy természetesen ebben az országban senki nem várta azt, hogy olyan ünnepségek legyenek, és olyan létesítményekben gazdag ünnepségek legyenek, mint 1896-ban, amikor egy nagy Magyarország volt. Azt sem vártuk, hogy például olyan ünnepségek legyenek, mint 1989-ben a francia forradalom 200 éves évfordulóján, amilyet a gazdag francia kormány meg tudott valósítani.
De eszünkbe jutott az, hogy annak idején például pártunk és kormányunk a nagy októberi szocialista forradalom 50. vagy 60. évfordulójára milyen ünnepségeket rendezett, valamint, mondjuk, a magyar katonai megszállás befejezésének 40. évfordulóján, (Sic!) 1985-ben. Pedig az ország társadalma soha nem érezte a szívéhez közelállónak ezeket az ünnepeket. Kipipálták, rendben van, egy munkaszüneti nap. De nem ünnepeltek, tisztelet a kivételnek, az egy elsöprő kisebbség (Sic!) volt, ami ezeket ünnepnek érezte.
Most azonban úgy érezte az ország társadalma, hogy most valahogy a kormány érzi úgy, egy kipipálandó munkafeladatnak, és nem ünnepelte igazán azt, amit jogosan elvárt volna tőle az ország. Ezt nem én mondom. Ebből az anyagból, amelyből az államtitkár úr és a miniszterelnök úr összeállítója (Sic!) idézett - olvasom -: "Az évforduló szellemi profitja növelhető lett volna azzal is, ha jobban domináltak volna a központi rendezvények." És ez lett volna a kormány feladata. Ezért nem tudom elfogadni a válaszát. (Taps a KDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me