DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! Nemigen tudok erre mit mondani, hiszen ha egyszer két támogatási forma létezik, amelyek közül az egyik 43 ezer forint, a másik 26 ezer forintnál valamivel több fejenként és évenként, akkor nehezen tudom értelmezni azt, hogy az előbbi az olcsóbb, az utóbbi jelent diszkriminatív többlettámogatást az egyházi intézmények számára.
Meg kell mondanom azt is, hogy az egyházi, felekezeti szervezetek mindenféle állami ellenőrzés vagy jóváhagyás nélkül hozhatják létre a kollégiumaikat, ez így helyes, tehát nem arról van szó, hogy ezen bárki is változtatni kíván. Ugyanakkor azonban nehéz a költségvetéstől azt várni, hogy minden egyes létrehozott - és tőle függetlenül létrehozott - kollégiumi férőhelyre teljes ellátást nyújtó támogatást biztosítson, teljesen függetlenül ezeknek a férőhelyeknek a számától.
A költségvetést a tisztelt Ház szavazza meg. A Művelődési és Közoktatási Minisztérium annyit tehet, hogy a bejelentett és igazolt kollégiumi igényekkel elosztja ezt az összeget, és az így kapott összeget szétosztja az adott intézmények között. Ezt tettük ebben az évben is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me