DR. FARKAS GABRIELLA

Full text search

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA (MDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Sajnálom, hogy a novemberben benyújtott kérdésem csak most kerül napirendre, de bízom benne, hogy emlékezni fog az elhangzottakra és a válaszát megkapom.
Ön november 5-én a miniszterelnöki sajtótájékoztatón a határátkelőhelyek állapotára vonatkozó egy kérdésre többek között egy számomra igen aggasztó kijelentést is tett. Megemlítette, hogy szlovák kollégájával abban is megállapodott, hogy a szlovák és a magyar fél megvizsgálja, mennyire terheltek az egyes határátkelőhelyek, és az egymáshoz közeliek valamelyikét esetleg célszerű bezárni a másik fejlesztésének javára.
Évek óta helyes törekvés, hogy a diktatúra idejében bezárt határátkelőket újból megnyissuk, ezáltal kiszabadítsuk az elzártságból a kettészakított vidékek lakosságát. Most ebből a kijelentésből én félve következtetek arra, hogy visszafordul ez a folyamat.
Kérdezem, hogy vissza kíván ön térni ehhez a korábbi és - hál' Istennek - már elfeledett gyakorlathoz. Mely határátkelőhelyeket fenyeget a bezárás veszélye? Csak a szlovák határon kell ettől félni vagy más határszakaszokon is?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me