LAJTAI ISTVÁN

Full text search

LAJTAI ISTVÁN
LAJTAI ISTVÁN, a honvédelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. A honvédelmi bizottság a T/3570-es számon benyújtott, a határőrizetről, a Magyar Köztársaság határőrségéről szóló törvényjavaslatot 1997. február 5-ei ülésén megtárgyalta. Az ülésről három momentumot szeretnék kiemelni.
Az egyik az, hogy a törvényjavaslat előkészítése során - mielőtt az még valamilyen formában is a megfelelő államigazgatásba, tárcaközi egyeztetésre került volna - valamennyi párt bevonásával előkészítő munkát folytatott a minisztérium. A bizottság ezt úgy értékelte, hogy más törvénytervezetek számára is kívánatos és hasznos lenne.
A második ilyen megállapítás: a bizottsági ülés több órát tartott ebben a témában, melynek során a bizottság nemcsak az általános vitára való alkalmasságot fogalmazta meg, hanem egy kis részletes vitát is lefolytattunk. Ezt az előterjesztő jelen lévő képviselői a későbbi munka során úgy találták, hogy hasznos volt, és az észrevételeket majd beépítik abba az anyagba, amely a törvényjavaslatot módosításokkal fogja javítani.
A bizottság utolsó megállapítása ebben a kérdéskörben végkövetkeztetésként - egy tartózkodás mellett - az volt, hogy a törvénytervezet szakmailag igen megalapozott, hasznos, általános vitára alkalmas, és javasolja a tisztelt Háznak az általános vita lefolytatását. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me