DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Három rövid megjegyzést engedjen meg a rendkívül értékes hozzászólásához, és megköszönve természetesen, hogy támogatják a törvény tervezetét.
Az egyik, amit képviselő úr említett, hogy a használata hogy történjék a műemlékeknek. Én azt gondolom, hogy azzal, hogy a törvény rögzíti, hogy az értékükhöz és a jellegükhöz megfelelő használatot kell biztosítani, ez kellő garanciát nyújt.
Ugyanígy a 4. § (1) bekezdése, tekintettel arra, hogy képviselő úr említette, hogy az egyházakkal történő együttműködést nem rögzíti, pontosan azt mondja, hogy a műemlékek védelmét állami, önkormányzati szervek, egyházak stb. bevonásával, és az állampolgárok együttműködésével kell megvalósítani; én azt hiszem, hogy ez is kellő garanciát nyújt arra, hogy valóban a műemlékek védelme az egyházakkal együtt történjék.
Egyetlenegy megjegyzést még engedjen meg. Természetesen a műemlékek megóvására, felújítására azon túl, amit az előzőekben említettünk, több pénzügyi eszközt sorol el maga a törvény is, ebben a központi költségvetés is első helyen szerepel. Köszönöm a figyelmüket.
(20.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me