BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Tisztelt Államtitkár Úr! Nagyon sajnálom hogy önnek kellett ezt a választ elmondani, és ilyen kevés információ birtokában próbált egy ilyen nehéz kérdést megválaszolni. Amit ön elmondott, az valóban fontos lenne egy jól előkészített privatizáció esetében. De ez a privatizáció - mint elmondottam - nincs előkészítve, egy halom kapkodás van évek óta.
1994 tavaszán Bábolna adósságállománya 1,9 milliárd forint volt. Most meghaladja a 8 milliárdot. Megnégyszereződött az adósságállomány két és fél év alatt. Miért? - kérdezem én.
Önök 30 százalékos tőkeemeléses privatizációról beszélnek. Mire lesz elegendő a 30 százalék, amikor az adósság meghaladja jegyzett tőkét? 1994-ben elkezdtünk egy privatizációt Bábolnán, valóban. Önök '94 nyarán ezt a privatizációt leállították. Miért? Ha viszont le kellett állítani, akkor most miért van szükség arra, hogy újra tulajdonrészt ígérnek a dolgozóknak, akiktől időközben visszavásárolták a üzletrészeket?
Azt gyanítom, hogy itt csoport-, mégpedig szűk csoportérdek kiáltódik ki közérdekké, és ezért van ez a pénzmozgatás. Nem utolsósorban a kormány mindig tagadta, hogy külföldi tulajdonba kíván termőföldet adni. Bábolna 23 ezer hektár tulajdonosa. Igaz vagy nem igaz az az állítás, miszerint a kormány nem akar külföldi tulajdonba termőföldet adni?
Ezek után, azt hiszem, látható: ez a privatizáció előkészítetlen. Legjobb lenne, ha a parlament az ön válaszát nem fogadná el, és módot adna a bizottságnak arra, hogy alaposan felülvizsgálja, mi is történt Bábolnán, és mi történhet, ha ez a rossz privatizáció megtörténik. Én magam sem fogadom el. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me