DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Az azonnali kérdések órájában már szó volt róla és megerősítést nyert, hogy eltűnt tíz tonna olyan papír, amely hamis 5000 forintos előállítására alkalmas. A titkosszolgálatok 1995. december 21-én a határig követték azt a kamiont, ami ezt a papírt tartalmazta. Tették ezt nagyon helyesen azért, mert a német kollegák jeleztek, hogy olyan nagy mennyiségű papírról van szó, ami alkalmas ilyen ügylet bonyolítására, és ez a papír minőségileg teljes mértékben megegyezik azzal a Diósgyőrben gyártott papírral, amire a magyar 5000 forintost nyomtatják.
1995. december 21-én - a napilapok állítása szerint - eltűnt a titkosszolgálat szeme elől ez a tíz tonna papír, és a mai napig sem lehet tudni, hogy hol van. Ezért öntől mint a titkosszolgálatokat felügyelő minisztertől kérdezem, hogy - a megítélésem szerint - az ország pénzügyi biztonságát veszélyeztető törekvés felderítésével hogyan állnak. Hogyan tűnhetett el a titkosszolgálatok szeme elől ez a tíz tonna, hamis bankjegy előállítására alkalmas papír?
Okulva a belügyminiszter úr válaszaiból, tisztelettel szeretném kérni: ne válaszolja azt, hogy 1997 februárjában vizsgálatot rendeltek el, mert nem tudom, hogy akkor mi történt 1995. december 21-e és '97 februárja óta. Tisztelettel kérem: ne válaszolja azt, hogy engedély nélkül lehet az országba behozni ezt a papírt, hiszen önök tudtak róla, a német kollegák erről értesítették önöket.
Azt kérem öntől, amennyiben itt és most nem tud erre kielégítő választ adni, akkor ezt tegye meg az erre illetékes parlamenti bizottság, a nemzetbiztonsági bizottság előtt.
Várjuk válaszát. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me