DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Már január közepén érkeztek a jelzések képviselőcsoportunkhoz a társadalombiztosítási törvény módosítása miatti visszásságokról. Már akkor jelezték, hogy az új szabályozás nagyon súlyos gondokat fog jelenteni a vállalkozók minden körében.
Ebben az időben a kormány részéről olyan nyilatkozatok hangzottak el, hogy egyelőre csak áttekinti a helyzetet, és majd néhány hónap múlva visszatér a kérdésre, megvizsgálja, hogy valóban olyan súlyosak-e ezek a hatások, mint amilyennek jelezték az ország minden tájáról.
A Magyar Demokrata Néppárt utánanézett és látta, hogy ezek valóban rendkívül súlyos gondok, éppen ezért elkészítette január végére a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítására vonatkozó javaslatát. Ezt február 3-án be is nyújtottuk a parlamentnek. Azóta már a sürgősséghez szükséges 78 aláírás is összegyűlt.
Közben hallottuk, hogy a kormány elkezdett dolgozni ezen a módosításon. Nagyon örülünk annak, hogy a kormány fogadókészséget mutat a javaslatokra, ám pillanatnyilag még tájékoztatás szintjén sincs előttünk a kormány javaslata, ezért kérem tisztelt képviselőtársaimat, szavazzák meg a javaslatunk napirendre tűzését. Ennek fejében azt is megígérjük, amennyiben a kormány valóban behozza a parlament elé a javaslatát, és az valóban részletesebb és több kérdésre kiterjedő lesz, mint a miénk, vissza fogjuk vonni az indítványunkat, és módosító indítványok formájában fogunk csatlakozni a kormányjavaslathoz. De egyelőre még tájékoztatásképp sem tudjuk, hogy a kormány mit fog benyújtani, és főleg azt nem, hogy mikor.
Ezért kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy szavazzák meg javaslatunkat napirendre. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me