DR. JESZENSZKY GÉZA

Full text search

DR. JESZENSZKY GÉZA
DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Miniszter úr azzal kezdte, hogy az előző kormány fogadta el ezt a törvényt. (Kuncze Gábor: Parlament!) Hozzátehetem azt, hogy a végrehajtáson múlik igen sok minden. S egy törvényben múlhatatlanul adódó nehézségekre éppen én hívtam fel a figyelmet még rögtön a törvény életbe lépése után, és akkor javítás is történt bizonyos sajnálatos nehézségek ügyében.
Hozzá kell tennem azonban azt, biztosra vettem, hogy miniszter úr válaszában ilyen részletes, pontos adatokat fogok hallani. Ez bizonyítja, hogy van egy jól működő apparátusa. Azonban azt vártam, hogy miniszter úrtól biztató híreket fogok kapni nagyobb eltökéltségről. Nagyon sokat halljuk, sokszor tapasztaljuk azt, hogy a rendőrség éppen a feltételek hiányában, a megfelelő eszközök hiányában - sokszor még benzinre sincs elég pénz - nem tudja elvégezni azt a munkát, amelyet tőlük várnak. Szeretnénk hallani azt, hogyan, milyen intézkedésekkel lehet az igazságszolgáltatást felgyorsítani.
Nagyon remélte az ország, hogy belátja a kormány Kónya Imre és Kutrucz Katalin néppárti képviselőtársaim igazát, hogy felül kell vizsgálni a büntető törvénykönyvet, hogy szigorítani kell az ítéleteket. S azt sem tartom biztatónak, ha valamiféle steril jogszemlélet jegyében a körözött bűnözők külsejét, megjelenését csak álszent módon lehet körülírni. A világon sehol sincs így!
Miniszter úrtól nem kaptam megnyugtató választ, hogyan kívánja biztosítani, hogy a rendőrség és a határőrség tegyen különbséget a határmenti kiskereskedelemmel sokszor súlyos tragédiákat, éhínséget, menekültáradatot megelőző folyamat alapvetően tisztességes, a határátkelőkön órákon keresztül rostokoló szereplői és a nagystílű bűnözők között.
Láttam már magam is elkobzott, mamuttartályú autókat, de azt is, hogy a széteső félben levő autómatuzsálemek naponta többször fordulnak benzinnel, gázolajjal. Mikor találja meg miniszter úr és apparátusa a középutat a megengedhetetlen engedékenység és az oktalan, öncélú szigor között?
Válaszát nem tudom elfogadni. (Taps az MDNP padsoraiban. - Nagy zaj.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me